Informatie werkgever
 

Informatie werkgever

 

PCI CONSULTANTS KRIJGT ZIJN EERSTE NOTERING EN OOGST METEEN LOF.

 

Jarenlang namen te weinig klanten van PCI Consultants deel aan het onderzoek om een notering te krijgen in “Incompany 100, maar nu lukt het. En hoe! Met een 7,14  eindigt het bedrijf nèt achter de top 5. Daarbij valt vooral de performance in de categorie ‘resultaat’( 7,35) op. Het bedrijf krijgt hierin een 7,50 voor ‘accuratesse’, ’professionaliteit’ en ‘toegevoegde waarde’ Met dat laatste aspect komt PCI Consultants zelfs op gelijke hoogte uit als de nummer één van deze sector: beide scoren een 7,44. Maar ook in de andere categorieën waarin PCI Consultants rond de zeven scoort, springen nog enkele aspecten in het oog. Zo geven klanten een 7,61 voor ‘houding’’ van de adviseurs en een 7,67 voor haar ‘creativiteit’.

PCI Consultants wint deze ranking nog niet, maar krijgt recensies die duidelijk maken dat een nieuwe kanshebber is opgestaan.

 

Bron: Incompany Customer Satisfaction Sep 2013. Sector Human Resoures http://www.incompany.eu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werving, selectie en executive search 

Mensen bepalen het succes
Ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Innovaties op technologisch gebied bieden uw organisatie steeds meer mogelijkheden en stellen u en uw managementteam telkens voor nieuw te maken strategische keuzen. De mensen die de juiste keuzen helpen maken en met de nieuwe hulpmiddelen en technieken kunnen werken bepalen mede het succes van uw organisatie. Kortom de mensen met hun specifieke kwaliteiten maken het verschil. PCI Consultants is meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het zoeken en vinden van kwaliteit.

De kracht van specialisatie
Om deze kwaliteit snel en scherp te onderscheiden, is PCI Consultants geen generalist maar specialist in de functiegebieden: financieel/economisch en ICT. In deze functiegebieden zijn we de partner om u te voorzien van de juiste mensen die voor u en uw organisatie het verschil uitmaken.

Gedegen naam, bekend met uw regio
Vanuit 4 vestigingen, verspreid over Nederland, werken meer dan 16 Consultants met kennis van zaken en grote betrokkenheid aan de executive search en werving en selectie van lijn- en commercieel management alsmede professionals. PCI Consultants behoort tot de grootste bureaus in Nederland. Door de prominente aanwezigheid in de vakbladen en de belangrijkste media is PCI Consultants een naam die staat voor een gedegen en persoonlijke aanpak.

Goed advies, heldere afspraken die nagekomen worden
Het zoeken naar de besten in de arbeidsmarkt is een continu proces. Wij veronderstellen dat u op zoek bent naar de juiste mensen voor uw organisatie en naar een werkwijze die zich kenmerkt door goed advies, heldere afspraken, overzichtelijke planningen en gedegen analyses. PCI Consultants biedt u dit alles voor een prijs die overeenkomt met geleverde kwaliteit.

Dubbele toegevoegde waarde
Ons succes is te danken aan het bieden van toegevoegde waarde aan zowel opdrachtgevers als kandidaten. Het voortdurend leveren hiervan is dan ook onze missie.


Carrièrebegeleiding, Psychologische Tests & Outplacement/veranderings- en ontwikkelingstrajecten  

PCI Consultants Tests/Assessment en Advies is gespecialiseerd in methoden voor psychologisch onderzoek en assessment, uitgevoerd door een team van gekwalificeerde psychologen volgens de code van het NIP.

Veranderings- en ontwikkelingstrajecten
In ieders loopbaan kan zich een moment voordoen, waarbij het nodig is stil te staan bij de eigen kansen, verworvenheden en capaciteiten en bij de verdere ontwikkeling hiervan in de huidige, of nieuwe functie. De professionals van PCI kunnen helpen bij het beantwoorden van individuele vragen zoals `wat wil ik en wat kan ik?`, `wat doe ik nu?`, `waar sta ik in mijn loopbaan?` lees meer>>

Psychologische tests en Assessment
PCI Consultants kan haar opdrachtgevers helpen en adviseren bij het in kaart brengen van de kansen, verworvenheden en capaciteiten van (toekomstige) werknemers. Een team van gekwalificeerde psychologen volgens de code van het NIP, gecombineerd met de binnen PCI Consultants aanwezige branchekennis biedt de opdrachtgever en kandidaat een grote toegevoegde waarde bij de selectie van de juiste persoon voor een specifieke functie. lees meer>>

Outplacement
In outplacementsituaties wordt na een korte inventarisatiefase, de nodige aandacht gegeven aan de verwerking van de situatie. Er moet eerst worden stilgestaan, om vervolgens de aandacht weer op een nieuwe toekomst te kunnen richten. lees meer>>


Inhouse-plaatsing dè aanpak voor meer efficiency en snelheid in ICT-recruitment. 

Bij inhouse-plaatsing van onze Consultant bieden wij onze dienstverlening aan vanuit uw eigen bedrijf.

Hou vaart in de W&S trajecten
Snel schakelen is noodzakelijk in deze krappe (ICT) arbeidsmarkt. Kandidaten hebben meerdere opties, dus alert reageren is noodzakelijk. Met inhouse-plaatsing worden onze W&S diensten sneller en gerichter uitgevoerd. Zodat “slepende procedures”, uitstel/afstel van gesprekken, op zich laten wachtende besluiten, etc. dan tot het verleden behoren. De PCI Consultant kent de manager met vacatures op zijn/haar afdeling persoonlijk en weet de weg. Door de korte communicatielijnen zijn er snel(ler) afspraken te maken, functieprofielen aan te scherpen, arbeidsvoorwaardenpakketten te vergelijken, gesprekken in te plannen, etc.. Dit alles om de vaart in het traject te houden om de schaarse kandidaat niet te verliezen!"

Snellere opstart procedures
Bij het ontstaan van een ICT-vacature is het verstrekken van de opdracht tot werving snel geregeld. Snel is een inventarisatie gemaakt van de haalbaarheid, het profiel is vlot opgesteld of aangepast en het plan van aanpak is rap opgesteld."

Vlottere beschikbaarheid van juiste kandidaten
De basis van onze aanpak wordt gevormd door een search van kandidaten in onze database met bijna 62.000 ICT-kandidaten. Voordat wij geïnteresseerde kandidaten uitnodigen voor een interview, zijn wij in staat om eventueel het CV met u vooraf af te stemmen. U direct te betrekken bij het eerste gesprek met een - volgens CV - passende kandidaat. Hierdoor wordt voor een deel het tweede gesprek gecombineerd en kan er dus sneller geschakeld worden."

Samenwerking gebaseerd op prestatie en commitment
De dagen dat de Consultant van PCI in uw bedrijf aanwezig is, is hij/zij voor 100 procent gefocust op het vervullen van uw vacatures. Procedures worden opgestart en bewaakt, profielen opgesteld, kandidaten worden gesearched, geënthousiasmeerd en geïnterviewd. Alles gericht op snelle afhandeling en vlotte plaatsing. In plaats van gemiddeld drie maanden die voor een procedure staat, zijn wij nu in staat deze in twee maanden af te ronden. Voorts bewaken wij de snelle afhandeling van de arbeidscontracten, de opvang op de eerste werkdag en einde proeftijd of termijnen. De fysieke aanwezigheid van de Consultant leidt tot een succesvolle relatie van wederzijds begrip tussen u en ons bureau.

Zeer schappelijk honorarium en voorwaarden
Voor de dagdelen dat onze Consultant binnen de organisatie aanwezig is, rekenen wij een zeer schappelijk uurtarief. Het vervullen van vacatures gaat op basis van no cure, no pay en eventuele advertentiekosten zijn voor u, als opdrachtgever.


Bemiddeling van Interim ICT (Project) Managers en Top Specialisten.

U hebt de opdrachten en PCI heeft de kandidaten! 

PCI Consultants ook voor bemiddeling van interim ICT-Professionals.
PCI - al ruim 20 jaar een begrip in ICT-recruitment - heeft een database opgebouwd met bijna 62.000 ICT-Professionals. Zeker in deze arbeidsmarkt, besluiten veel ervaren ICT-ers voor zichzelf te beginnen. Dit betekent dat wij momenteel beschikken over een ruim bestand van bemiddelbare Interim kandidaten.

Wij beschikken voor elk project over de juiste Interim ICT Professional
De (senior) ICT management en –materiedeskundigen, uit onze enorme database, zijn inzetbaar voor elk project, veranderingsproces, reorganisatie, vervanging, implementatietraject en/of adviesopdracht van bepaalde duur. Van deze interim-specialisten en projectmanagers op wie direct een beroep kan worden gedaan, beschikken wij over actuele dossiers. Voorts zijn zij allemaal zelfstandige ondernemers met alle kwaliteiten van dien.

Breed scala aan Interim Managers op alle terreinen
Onze Interim Professionals beschikken over brede kennis en ervaring op het terrein van Program- & Project Management, IT & Information Management, TI-, Security, Audit & Service Management, Outsourcing, Business Consultancy, Strategy, Change & IT Alignment, Business Development & Sales/Account Management, ICT Architecture & Software Engineering.

`Most wanted` Top Specialisten, PCI kent ze en bemiddelt ze
Ook beschikken wij over de zeer schaarse ervaren materiedeskundigen voor complexe projecten op het gebied van ERP, EAI, BI, CIM en TI, etc.

De rol van PCI als bemiddelaar
PCI is enkel bemiddelaar en dat betekent, dat de instanties ons bureau niet aanmerken als werkgever van Interim Professionals. Wij zijn ook geen partij in de opdrachtovereenkomst. Wij zoeken en selecteren, u bepaalt. Nemen u het tijdrovende proces van zoeken en selecteren uit handen, maar daarna onderhandelt u zelf met de kandidaat over het project het takenpakket, het tarief en de duur van de inzet.

Onze honorarium structuur

Onze honorarium wordt in overleg bepaald afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden op de markt. PCI is een flexibele partner en wij bekijken ieder project individueel om vervolgens afspraken over honorarium te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze consultants.