In 1935 startte Van Dam Groep als een loodgietersbedrijf. In de loop der jaren voegde het bedrijf de disciplines verwarming, elektra en klimaatbeheersing aan hun dienstverlening toe. Vandaag de dag is Van Dam Groep, met meer dan 350 werknemers, een van de grootste organisaties in de installatiebranche. Dankzij jarenlange ervaring en kennisopbouw, heeft Van Dam Groep een toonaangevende positie in de Nederlandse markt.

Facility Management 4.0

Tegenwoordig zijn bijna alle technische installaties in woningen en kantoorpanden IP- en netwerkgestuurd. Hoewel deze technische vooruitgang veel mogelijkheden biedt voor domotica, brengt het ook uitdagingen met zich mee als het gaat om beveiliging tegen het structureel onveilige internet. Van Dam Groep gebruikte een kleine firewall in combinatie met VPN-apparaten om locaties op afstand te beveiligen. Hoewel dit goed werkte, was deze oplossing prijzig, moeilijk om te monitoren en behoorlijk gecompliceerd. De meer gebruiksvriendelijke opties waren weliswaar beter geprijsd, maar gebruikten bijna altijd een internet based management console. Toegangscontrole en domotica vormen echter een belangrijk onderdeel van de service van Van Dam Groep. Een oplossing waarbij vertrouwelijke klantgegevens mogelijk worden blootgesteld aan internet was voor hen dus geen optie. PCI adviseerde, op gebied van IT security, hen de Secure Connector van Barracuda: veilig en gebruiksvriendelijk tegen een lage investering en bovendien snel te implementeren mét volledige controle over alle beveiligingsgegevens.

Van-Dam-Groep

Automatische deployment, volledig vertrouwelijk

Barracuda Secure Connector-units zijn uitgerust met zero-touch deployment. Die maakt het mogelijk een grote hoeveelheid veiligheidsdevices tegelijkertijd uit te rollen. De naam zero-touch zegt het al: er is geen handmatige configuratie op locatie nodig. Je verzendt de devices naar de gewenste locatie(s) waar ze vervolgens alleen nog ingeplugd hoeven te worden. De devices maken zich dan direct en automatisch bekend bij het Firewall Control Center hun configuratie-instructies te ontvangen. Zero-touch verzekert Van Dam Groep van volledige vertrouwelijkheid voor ieder type klantgegevens en een snelle implementatietijd. Zero-touch deployment maakt het bovendien mede mogelijk om de uitrol op grote schaal uit te voeren.

Eenvoudig in gebruik, altijd betrouwbaar

De kleine Barracuda Secure Connector gebruikt een gepatenteerde VPN-encryptie waarmee automatisch een veilige en redundante verbinding tot stand komt met de Barracuda Secure Access Controller in ons private cloud-datacenter. Daarmee is volledige betrouwbaarheid van al het dataverkeer naar en vanuit het gebouw gegarandeerd. Op al het internetverkeer vinden toegangscontrole en veiligheidsscans plaats. De always-on VPN-connectie maakt het verder mogelijk om onderhoudsdata en statusdata op elk moment uit te lezen en te monitoren. Mocht er een technisch probleem zijn, dan krijgen de onderhoudsmonteurs toegang tot het gebouwsysteem om het probleem op te lossen. Dit kan op elk moment zonder handmatig in te bellen of naar de locatie te komen. Dat scheelt tijd en verhoogt de service levels en resulteert mede daardoor in tevreden klanten.

Voorspellend onderhoud

De edge-intelligentie van de Barracuda Secure Connector-devices maken gespecialiseerde toepassingen mogelijk, zoals een geautomatiseerd onderhoudsticketsysteem. Stel, in het luchtfilter van een verwarmingssysteem zit een simpele luchtdruksensor voor het filter en achter de unit. De sensor geeft een betrouwbare indicatie af of het filter vervangen moet worden. De edge-intelligentie van de Secure Connector registreert het drukverschil en genereert automatisch een onderhoudsticket wanneer het drukverschil een bepaalde waarde overstijgt. Hierdoor wordt het filter precies op het juiste moment vernieuwd, zonder uitval met alle extra kosten van dien.

Een altijd beschikbare en veilige IP-connectiviteit met het gebouwbeheersysteem bespaart tijd en reiskosten en maakt een betere service en een hogere klanttevredenheid mogelijk.”

Van-Dam-Groep

Over Barracuda Industrial IoT Solutions

De Barracuda CloudGen Firewall solutions for Industrial IoT bestaat uit een range van zeer veilige, kleine devices voor geavanceerde netwerkbeveiliging, versleutelde communicatie en kosteneffectieve connectiviteit. Een volledige integratie van een systeem in het Barracuda Firewall Control Center garandeert gecentraliseerd management op afstand van wel tienduizenden apparaten, mét een lage beheerslast. De versleutelde verbindingen tussen de beveiligingsapplicatie en het datacentrum wordt gerealiseerd met Barracuda’s IPsec-protocol TINA. TINA is significant meer flexibel en effectief dan vergelijkbare VPN-solutions. Haar geavanceerde veiligheidsfuncties? Applicatieversterking, IPS, URL-filtering, antivirus, sandboxing (ATP) en denial-of-service (DoS)-bescherming. Deze functies worden alle centraal geregeld en op- of afgeschaald vanuit de Secure Access Controller.

Bedrijfsprofiel Van Dam Groep

 • Toonaangevende organisatie op het gebied van installaties voor en onderhoud van elektra, zonne-energie, verwarming, klimaatbeheersing en domotica.
 • Gevestigd in Nederland.
 • Meer dan 350 werknemers.
 • Meer dan 80 jaar ervaring.

Uitdagingen

 • Vervangen bestaande firewall / VPN-solution dat ingewikkeld te beheren en duur was.
 • Vervangen bestaande verbindingen door een toekomstbestendige oplossing.
 • Realiseren van een beveiligde, continue verbinding van alle gebouwen naar de private cloud.
 • Het altijd en overal beschikbaar maken van externe systemen.
 • Toepassen van edge-technologie om devices op afstand te monitoren en proactief beheer uit te voeren.

Oplossing

 • Barracuda Secure Connector 2 apparaten met LTE failover en mogelijkheden voor maatwerksoftware om edge- intelligentie mogelijk te maken.
 • De Barracuda Secure Connector 2’s verbinden met de Barracuda Secure Access Controllers in de private cloud.
 • Volledig beheer vanuit het Barracuda Firewall Control Center.

Resultaat

 • Een hoogwaardig, betrouwbaar en veilig gebouwgebonden netwerk dat het bedrijfsnetwerk verbindt met de gebouwgebonden installaties.
 • Eenvoudig uit te rollen voor nieuwe gebouwbeheersystemen.
Customer Service

Waar kan ik je mee helpen?

Customer Service Klantenservice

Meer vragen?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte