‘Dit is een bijdrage die wordt gegund aan kinderen die in jeugddetentie zitten. Dat gevoel sprak ons meteen aan. Want onze stichting helpt kinderen die zorg nodig hebben. En dit is een uniek en effectief initiatief waarbij mens en dier elkaar helpt om weer vooruit te kijken’, weet René Uiterweerd, voorzitter van Stichting DLW.

Dutch Cell Dogs

In een uniek trainingsprogramma worden gedetineerden begeleid bij het trainen van asielhonden. Gedetineerden helpen hiermee aan de veranderingen van het gedrag van de honden. Met aandacht en liefde worden de asielhonden veranderd in lieve gezinshonden. De honden leren te gehoorzamen en ze leren om gewenst gedrag te vertonen. Dankzij gedragsverandering kunnen deze asielhonden terugkeren in de maatschappij. Ook heeft dit een enorm positief effect op het welzijn van gedetineerden. Er ontstaan vriendschappen. En door groei op sociaal vlak, bestaat er een grotere kans op een betere toekomst. Nu, een paar jaar later, zijn inmiddels ruim 800 honden en gedetineerden geholpen in hun weg naar een betere toekomst.

dutch-cell-dogs

Donatie

De donatie wordt benut om jongeren in jeugddetentie honden te laten trainen. Hierdoor kan de stichting jongeren toekomstperspectief bieden, kunnen ze weer even kind zijn en mogen ze een asielhond trainen die net zoals zij ook opgesloten zitten. Dankzij de training kunnen ze iets terugdoen voor de maatschappij en krijgt de hond na een goede training een nieuw liefdevol thuis.

Ook doneren?

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte