Van Doren Reclame werkt met een hecht team voor zowel kleine als grote klanten. Bijzonder is dat het bureau niet alleen creatief werk levert, maar ook voor complete producties zorgt. Van productfotografie tot en met het printen, snijden, lamineren, plakken en verzendklaar maken van grootformaat producties. “Alles wat maar met beeld te maken heeft – van mailings en advertenties tot posters en winkelborden – dat verzorgen wij. Voor kleine klanten, maar ook voor nationale winkelketens”, aldus directeur Bert van Doren. De groei van e-commerce heeft de laatste jaren ook gezorgd voor een vergroting van de hoeveelheid webactiviteiten van het bureau. “Bij ons draait alles om flexibiliteit, snelheid en kwaliteit. Daarom hebben wij alles in huis. Zo zijn wij dus minimaal afhankelijk van derden. Onze klanten willen wij kunnen bieden waar zij om vragen – zonder compromis.“

De vraag

Voor de vervaardiging van POS-materiaal schafte Van Doren Reclame ruim drie jaar geleden een aantal Canon grootformaat printers aan. De twee iPF8000 printers en een iPF9000 bleken in staat dezelfde productie te leveren als de vier printers waar voorheen mee werd gewerkt, maar leverden veel hogere kwaliteit. Mede hierdoor nam de vraag naar grootformaatproducties sterk toe. Bert van Doren: “Wij waren erg enthousiast over deze Canon-printers omdat we er zoveel meer mee konden doen. Het productievolume nam echter zo sterk toe dat de machines non-stop op het hoogste niveau aan het produceren waren. Deze drie printers hebben echt ‘afgrijselijk’ veel gedraaid. Precies toen wij behoefte kregen aan een nieuwe oplossing bleek pci bezig te zijn met de introductie van de nieuwe machines.”

De oplossing

Op basis van testen werd direct gekozen voor twee 44 inch iPF8300S printers en de 60 inch iPF9100 om de oude apparatuur te vervangen. De nieuwe grootformaatprinters werken met een 8-kleurensysteem. De gepigmenteerde LUCIA EX inkten zorgen daarbij voor een net zo groot kleurbereik als de eerdere 12-kleurenprinters, maar zijn ruim 20% sneller. Voor de PosterJet software werden de nieuwste updates geleverd. Van Doren besloot, naast de grootformaatproductie, ook het kleinformaat printwerk in eigen beheer onder te brengen. Deze uitbreiding van de productiecapaciteit werd gerealiseerd met een Canon digitale drukpers, de imagePRESS C6010. “Wij verzorgden bij wijze van service ook drukwerk voor onze klanten. Dat kon vanuit de studio in één handeling door naar externe productie. Met de imagePRESS C6010 hebben wij dit nu zelf in huis en zijn wij sneller en flexibeler dan met offset. Het is bovendien zelfs rendabeler. We hebben nu voldoende capaciteit om pieken op te vangen. Dat is cruciaal voor onze klanten”, aldus Bert van Doren.

van dongen reclame

De aanpak

“Marnix, onze Account Manager van pci, kende de situatie en hielp ons aan informatie over de nieuwe modellen. We zijn toen een paar keer naar Amstelveen geweest voor uitgebreide proeven met onze bestanden. Deze bestanden hebben wij zonder specifieke instellingen op de apparatuur laten printen om te zien wat er standaard uitkomt. Het resultaat was verrassend goed. De iPF8300S bleek zelfs 20% sneller te zijn. Daarna zijn wij nog teruggeweest om naar de imagePRESS te kijken. De proeven die we op de imagePRESS maakten, hebben we voorgelegd aan een van onze meest kritische klanten. Die hoefde er niet lang over na te denken en gaf ons het advies om het te doen. Bij de implementatie zorgden Canon-specialisten voor het kleurmanagement van de grootformaat printers en voor het inregelen van de imagePRESS C6010 en de CREO RIP.”

De voordelen

Snelheid en flexibiliteit in combinatie met kwaliteit en betaalbaarheid zijn van kritisch belang. Dit geldt specifiek voor een van ‘s lands grootste retailers in parfum en cosmetica die al jaren een klant van Van Doren is. Het gevecht om de consument wordt met snelle acties uitgevochten op het Internet en in de winkelstraten. Van Doren Reclame kan hen unieke ondersteuning bieden, mede dankzij de krachtige en flexibele productiesystemen van hun Canon machine. Bert van Doren: “Wij hebben wel eens op het laatste moment een productie opnieuw moeten draaien omdat een concurrent met scherpere aanbiedingen kwam. En dan komt het erop aan dat de kwaliteit kan worden gegarandeerd en het materiaal nog steeds op tijd in de shops kan zijn!”

  • Tot 63,5 m2 p/uur output met de iPF8300S
  • Zeer hoge kleurkwaliteit met de LUCIA EX inkten
  • Inktzuinige systemen
  • Ononderbroken productie dankzij Hot Swap inkttanks
  • Offsetkwaliteit digitaal drukwerk met imagePRESS C6010
  • Optimale controle, flexibiliteit en capaciteit voor tevreden klanten
magazine
Customer Service

Waar kan ik je mee helpen?

Customer Service Klantenservice

Meer vragen?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte