Cloudoplossingen ontwikkelen zich in rap tempo. Veiligheid, snelheid en gebruiksgemak gingen niet altijd hand in hand. Daarom kiezen bedrijven er ook nog steeds voor om hun IT-infrastructuur op de Edge of on-premises te houden. Dat heeft te maken met stabiliteit, zekerheid en voorspelbaarheid. Toch is een Cloudstrategie onmisbaar binnen een toekomstgericht IT-beleid. Sander van der Velden – Chief Commercial Officer bij PCI en Fabienne van Wijk – Country lead Channel & Alliances and D&I Lead bij HPE gaan met elkaar in gesprek over de verschillen tussen de Cloud en de Edge en hoe PCI en HPE de voordelen van Cloud naar de on-premises brengt met PCI Cloud – Powered by GreenLake.

Cloud versus de Edge

De keuze Cloud, Edge of on-premises houdt de gemoederen al langer bezig. Dit is logisch, want elke optie heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen. Zo is Cloud innovatief en flexibel waardoor organisaties wendbaarder zijn, maar de stabiliteit en snelheid van de Edge en on-premises weegt weer zwaarder bij organisaties met een hoge IT-afhankelijkheid. Wat past het beste bij jouw organisatie? Wat kan er naar de Cloud? Wat wil je on-prem houden of op de Edge? De experts van PCI zijn getraind om jouw IT-infrastructuur grondig te analyseren en je daarin steeds het juiste advies te geven.

 

Wat Sander en Fabienne daarbij opvalt is dat er klanten zijn die over waren gestapt naar de Cloud nu een beweging terug maken richting de Edge en on-premises. Dat komt doordat Cloud veel voordelen biedt, maar vaak blijkt het kostenplaatje toch minder beheersbaar dan gedacht. Bovendien kunnen ook niet alle applicaties naar de Cloud, waardoor je ze voor een deel op de Edge of on-premises moet houden.

Bekijk het volledige interview

Ben je geïnteresseerd in het volledige gesprek tussen Sander van der Velden en Fabienne van Wijk? Bekijk dan hier het volledige interview.

Cloud by accident & hybrid by design

In de race voor concurrentievoordeel, krijgen veel organisaties te maken met Cloud by accident, wat schadelijk is en juist in hun nadeel werkt. Als reactie zien we een nieuwe beweging opkomen, namelijk die van de hybride Cloud en hybrid by design. Hybrid by design betekent dat je op voorhand nagaat hoe jouw huidige IT-infrastructuur eruitziet en beslist wat naar Cloud kan, wat on-premises of op de Edge moet blijven en hoe je dat het best combineert in een hybride omgeving. Bij PCI helpen wij als IT-expert veel klanten met het uittekenen van hun roadmap richting de Cloud. Duidelijk is dat de combinatie van de twee werelden het beste werkt. Meet: PCI Cloud for the Edge, powered by HPE GreenLake.

PCI Cloud for the Edge, powered by HPE GreenLake

Om onze klanten het beste van twee werelden te bieden, hebben we geïnvesteerd in het innoveren van onze PCI Cloud. We hebben de voordelen van Cloud nu ook beschikbaar gemaakt voor de Edge en on-premises. Daarmee breekt een nieuw tijdperk aan waarin niet Cloud alleen, maar de hybride Cloud concurrentievoordeel gaat opleveren. Onze specialisten voerden hier uitgebreid onderzoek naar uit, zodat de voordelen hiervan in het platform opgenomen konden worden. Het platform is een samenwerking tussen PCI en HPE waarbij PCI het onderscheid maakt met de managed dienstverlening. Het stelt ons in staat de noodzakelijke management, security- en back-up oplossingen toe te voegen aan de oplossing. Een krachtige all-in-one oplossing, met het beste wat de Cloud en on-premises te bieden heeft.

Ontdek de kracht van PCI Cloud

Benieuwd geworden naar de voordelen van PCI Cloud powered by HPE GreenLake voor jouw IT-infrastructuur? Wil jij ook het beste van twee werelden voor jouw organisatie? Onze experts vertellen je er graag alles over. Neem contact met ons op en maak direct een afspraak.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte