A-Partners waar we trots op zijn
Deze organisaties gingen je voor

Het beheren van een eigen print-infrastructuur en -processen is vaak tijdrovend en duur. Soms beslaat dit tot wel 3% van de omzet. Met printmanagement zorg je ervoor dat je grip krijgt op de print- en scanomgeving, de kosten en veiligheid van bedrijfsgevoelige documenten. Bespaar op onnodige printkosten en zorg dat jouw organisatie veiliger en efficiënter werkt met een goed ingericht bedrijfsproces. Wij helpen je hiermee verder.

Wat is print management?

Printmanagement is software die de afdrukken van jouw medewerkers eerst naar een centrale print server verstuurt, in plaats van direct naar een (multifunctionele) bedrijfsprinter. Pas na persoonlijke aanmelding van de gebruiker worden printopdrachten uitgevoerd. Met printmanagement worden opdrachten niet zomaar afgedrukt en daarmee wordt de kans op een datalek verkleind. Hierdoor zwerven er niet langer bedrijfsgevoelige documenten rond.

Klaar om een duurzame, veilige print omgeving te creëren?

Meer informatie

Efficiënt, veilig en duurzaam printen

Door actief beheer en een voortdurende optimalisering van de print-infrastructuur en bijbehorende bedrijfsprocessen is het mogelijk om kosten te besparen en efficiënter te werken. Denk hierbij ook aan de veiligheid van bedrijfsgevoelige informatie. Met printmanagement software verminder je datalekken doordat zowel alle print-, kopieer- en scanopdrachten als de gebruikerstoegang centraal worden geregistreerd.

Met printmanagement worden ook onnodige prints voorkomen. Dit heeft niet alleen een positieve impact op duurzamer werken, maar zorgt ook voor milieubesparing.

 

Weten welke printer bij jouw bedrijf past? Doe de gratis Printerkeuzewijzer

Weten welke printer de beste keuze is voor jouw organisatie? Kom er binnen 3 minuten achter welke printer bij jouw behoeften past met de gratis Printerkeuzewijzer van PCI. Op basis van jouw antwoorden geven wij je een advies voor de beste printer, specifiek voor jouw print- en scan omgeving.

Start de keuzewijzer

 

Afdrukrapportages vanuit jouw printmanagement software

Ga jij starten met printmanagement voor jouw organisatie? Door middel van printmanagement software is het mogelijk om exact inzicht te krijgen in het gebruik van de afdrukapparatuur. In de rapportages kun je zien waar verbeteringen mogelijk zijn en bijsturen waar nodig. In deze rapportages krijg je inzicht in onder andere:
• Het aantal afdrukken en kosten per afdeling of medewerker
• Tellerstand van de (multifunctionele) printers
• Inktpercentage

 

Transformeer jouw printomgeving met printmanagement

Bij PCI begrijpen we dat printbeheer niet alleen gaat om het drukken van documenten, maar ook om het optimaliseren van processen, het besparen van kosten en het beveiligen van gevoelige informatie. Onze printmanagement oplossingen bieden je de controle en efficiëntie die je nodig hebt. Ontdek hoe onze expertise jouw organisatie kan helpen om printen eenvoudiger, kosteneffectiever en milieuvriendelijker te maken.

 

Printmanagement met printquota

Printquota of afdrukregels worden gebruikt om gebruikers te controleren en te beperken. Zo kan je aan de hand van eenvoudige printquota’s meer grip krijgen op de printkosten. Denk hier bijvoorbeeld aan een beperkt aantal kleurenprints of maximaal aantal afdrukken per medewerker, standaard dubbelzijdig of enkelzijdig printen, e-mails automatisch zwart wit en pdf documenten in kleur afdrukken.

Ook benieuwd hoeveel je kan besparen met printmanagement van PCI?

Contact opnemen

De voordelen van printmanagement bij PCI

  • Maak printprocessen eenvoudiger
  • Duurzamere manier van werken met groen printen
  • Verminder verspilling en optimaliseer printopdrachten
  • Voorkom datalekken en bescherm gevoelige informatie
  • Beheren van printers en documentstromen vanaf één plek

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Verder helpen?

Benieuwd naar de slimme oplossingen van PCI? Vul onderstaande contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Waarom PCI voor jouw printmanagement?

Bij PCI begrijpen we de unieke behoeften van jouw bedrijf. Onze op maat gemaakte printmanagement oplossingen bieden niet alleen kostenbesparingen, maar ook efficiëntie, beveiliging en duurzaamheid. Kies PCI voor printmanagement dat volledig aansluit op jouw bedrijfsdoelen en verwachtingen.

 

Meer dan alleen printmanagement

Wist je dat je ook bij ons terecht kunt voor andere printoplossingen dan enkel printmanagement? Zo helpen wij je verder met scanners, een printer leasen, maar ook andere oplossingen op het gebied van veilig printen, zoals Printing-as-a-Service of zakelijke en professionele printers. En dat voor iedere organisatie, binnen iedere branche.

Benieuwd naar al onze oplossingen? Ontdek waarmee wij kunnen helpen als het gaat om de beste werkomgeving creëren.

 

Ook voor andere vraagstukken staat PCI voor je klaar

Streef jij naar een optimale werkomgeving voor jouw organisatie? Zie PCI als jouw strategische IT-partner. Wij helpen je niet alleen met printmanagement en andere printoplossingen. Ook kun je bij de specialisten van PCI terecht met alle IT- en audiovisuele vraagstukken. Ontdek hoe wij een op maat gemaakte oplossing bieden die geheel aansluit op jouw behoeften en wensen.

Vraag een vrijblijvend advies aan en ontdek hoe jij de beste werkomgeving creëert voor jouw organisatie met PCI als jouw partner.

Ontdek onze printoplossingen
Ontdek onze audiovisuele oplossingen

Whitepaper over Onderzoeksrapport MKB beveiliging

printer

Download onze gratis whitepaper over Onderzoeksrapport MKB beveiliging voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Printmanagement is het gebruik van software en systemen om printprocessen te beheren en optimaliseren, waaronder het versturen van printopdrachten naar een centrale server, en het uitvoeren van deze opdrachten na persoonlijke aanmelding.

Printmanagement is belangrijk voor kostenbeheersing, efficiëntie, en veiligheid van documenten in een bedrijfsomgeving. Het helpt ook bij het verminderen van verspilling en het optimaliseren van printprocessen.

Door het reguleren van printopdrachten, verminderen van onnodige prints, en het bieden van inzicht in printgebruik per afdeling of medewerker, helpt printmanagement bij het besparen op printkosten en inktverbruik.

Door het centraliseren van printopdrachten en gebruikerstoegang, en het vereisen van persoonlijke aanmelding voordat opdrachten worden uitgevoerd, vermindert het de kans op datalekken en voorkomt het rondzwerven van gevoelige documenten.

Groen printen kan bevorderd worden door het instellen van printquota’s, standaard dubbelzijdig printen, en het beperken van kleurenprints. Dit helpt bij het verminderen van papier- en inktverbruik, wat leidt tot milieubesparing.

Geautomatiseerd printmanagement biedt voordelen zoals efficiëntere printprocessen, verminderde verspilling, verbeterde beveiliging van documenten, en beter inzicht in en controle over print- en documentstromen binnen een organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte