Het beheren van een eigen printinfrastructuur en -processen is vaak tijdrovend en duur. Soms beslaat dit tot wel 3% van de omzet. Met print management zorg je er voor dat je grip krijgt op de print- en scanomgeving, de kosten en veiligheid van bedrijfsgevoelige documenten. Bespaar op onnodige printkosten en zorg dat jouw organisatie veiliger en efficiënter werkt met een goed ingericht bedrijfsproces

Wat is print management?

Print management is software dat de afdrukken van jouw medewerkers eerst naar een centrale printserver verstuurt, in plaats van direct naar een (multifunctionele) bedrijfsprinter. Pas na persoonlijke aanmelding van de gebruiker worden printopdrachten uitgevoerd. De voordelen:

• Creëer een duurzame en veilige printomgeving
• Opdrachten worden niet zomaar afgedrukt en vergeten op te halen
• Datalekken worden verkleind doordat er geen bedrijfsgevoelige documenten meer rond zwerven.

Meer informatie

Efficiënter, duurzaam en veilig printen

Door actief beheer en een voortdurende optimalisering van de printinfrastructuur en bijbehorende bedrijfsprocessen is het mogelijk om kosten te besparen en efficiënter te werken. Denk hierbij ook aan de veiligheid van bedrijfsgevoelige informatie. Met print management software verminder je datalekken doordat zowel alle print-, kopieer- en scanopdrachten als de gebruikerstoegang centraal worden geregistreerd.

Met print management worden ook onnodige prints voorkomen. Dit heeft niet alleen een positieve impact op duurzamer werken, maar zorgt ook voor milieubesparing.

Afdrukrapportages vanuit jouw print management software

Door middel van print management software is het mogelijk om exact inzicht te krijgen in het gebruik van de afdrukapparatuur. In de rapportages kun je zien waar verbeteringen mogelijk zijn en bijsturen waar nodig. In deze rapportages krijg je inzicht in onder andere:

• het aantal afdrukken en kosten per afdeling of medewerker
• tellerstand van de (multifunctionele) printers
• inktpercentage

canon_mozart_mfp

Print management met printquota

Printquota of afdrukregels worden gebruikt om gebruikers te controleren en te beperken. Zo kan je aan de hand van eenvoudige printquota’s meer grip krijgen op de printkosten. Denk hier bijvoorbeeld aan een beperkt aantal kleurenprints of maximaal aantal afdrukken per medewerker, standaard dubbelzijdig of enkelvoudig printen, e-mails automatisch zwart wit en pdf documenten in kleur afdrukken.

Ook benieuwd hoeveel je kan besparen met print management van PCI Nederland?

Meer informatie

Verder helpen?

Benieuwd naar de slimme oplossingen van PCI? Vul onderstaande contactformulier in en we nemen spoedig contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte