A-Partners waar we trots op zijn
Deze organisaties gingen je voor

Onze tips voor een goede printerbeveiliging

Breng uw bedrijfsnetwerk in veiligheid met onze essentiële gids voor printbeveiliging. Ontdek waarom printers en MFP’s vaak over het hoofd worden gezien als beveiligingsrisico en leer hoe u uw waardevolle bedrijfsinformatie kunt beschermen. Uit ons onderzoek blijkt dat printers net zo vatbaar zijn voor cyberaanvallen als computers, maar dat er een gebrek is aan bewustzijn en training. Download onze whitepaper voor technisch advies, praktische tips en inzichten van een ethische hacker. Bescherm uw gegevens, minimaliseer risico’s en stimuleer verantwoord gedrag bij uw medewerkers. Neem vandaag nog actie en zorg voor een veilige printomgeving voor uw organisatie.

Bekijk Whitepaper

De beste printerbeveiliging

De printers en kopieerapparaten zijn onderdeel van een bedrijf- en kantooromgeving. Deze apparaten werken eigenlijk net als je laptop; wanneer deze niet goed worden beveiligd vormen ze een zwakke plek in jouw gegevens- en netwerkbeleid. Echter worden de risico’s van een onbeveiligde printer worden vaak nog onderschat. 

Beveiliging van printers

Uit onderzoek van Sharp blijkt dat negen van de tien Europese kantoormedewerkers hun printer niet zien als mogelijk beveiligingsrisico voor hun organisatie. Waarom zou iemand immers de printer van een bedrijf willen hacken? Wat levert dat nu eigenlijk op? 

De belangrijkste reden is dat printers overal te vinden zijn. Bij kleine ondernemingen, grote multinationals en overheidsinstellingen. Vaak zijn ze verbonden met het netwerk en verwerken ze bedrijfsgevoelige informatie. Dit zorgt ervoor dat printers een waardevol doelwit zijn voor hackers.   

De printers van Sharp zijn standaard voorzien van een geavanceerde beveiliging die gebaseerd is op de meest actuele beveiligingsstandaarden, waaronder de versleuteling van alle data op de printer. Zo zijn jouw printers optimaal beschermd tegen een groot aantal bedreigingen.  

 

Printen volgens AVG-richtlijnen 

Als bedrijf vind je het belangrijk dat je (bedrijf)gegevens niet zomaar op straat komen te liggen en persoonsgegevens niet voor iedereen beschikbaar zijn. Je bent als bedrijf immers zo sterk als je zwakste schakel. De printers van Sharp zijn hierop voorbereid en zijn daarom voorzien van verschillende geavanceerde beveiligingsfuncties om je te helpen om je aan de AVG richtlijnen te houden.  

Eén van de richtlijnen is dat er geen gevoelige informatie op de printer mag blijven liggen. Daarom blijft er bijvoorbeeld op Sharp printers en kopieerapparaten, zolang er documenten op de documenteninvoer blijven liggen, een waarschuwingslampje knipperen die de gebruiker attendeert op achtergebleven documenten. 

Zelfherstellende firmware / Eenvoudig herstel van jouw gegevens?

Daarnaast zijn de printers standaard beveiligd met zelfherstellende firmware. Indien kwaadwillende proberen andere onveilige firmware te plaatsen, detecteert de printer automatisch dat het om malafide firmware gaat en blokkeert de verdere installatie. De printer zorgt er dan automatisch voor dat er vanuit een beveiligde ‘Golden master’ vertrouwde firmware wordt teruggezet, waardoor jij hier geen hinder van zal ondervinden en de printer niet geblokkeerd wordt voor gebruik. De beschikbaarheid van de kopieermachine of printer wordt hiermee gewaarborgd.

 

Geef Malware geen kans

Malware is kwaadaardige software die gebruikt wordt om systemen binnen te dringen, niet alleen computersystemen, maar ook printers zijn een doelwit om gevoelige informatie te verkrijgen. Sharp heeft hiervoor standaard beveiliging op de printers geïnstalleerd en het is mogelijk om extra software en beveiligingsdiensten af te nemen.  

Als extra beveiligingsoptie is het mogelijk om de Bitdefender detectie kit op de printers van Sharp te activeren. Bitdefender is een bekroonde anti-malware-engine je helpt om je tegen deze cyberbedreigingen te beschermen, waaronder virussen, ransomware en spyware. Alles wat op de printer verwerkt wordt, wordt hiermee gecontroleerd op en beschermt tegen malware. 

 

Met de printers van Sharp ben jij altijd optimaal beveiligd tegen hackers en verschillende soorten malware.

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Waar kunnen we je mee helpen?

Heb je een vraag aan ons over het reserveren van een werkplek of over een van onze andere diensten? Ben jij klaar om van jouw organisatie de ideale hybride werkomgeving te maken? Neem contact met ons op of maak een afspraak met één van onze IT-specialisten. Direct een offerte aanvragen voor de reserveer mogelijkheden met onze applicatie? Ook dat kan eenvoudig via onze website: vraag vrijblijvend een offerte aan.

Via het formulier op deze pagina kom je eenvoudig met ons in contact. Laat je gegevens bij ons achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

PCI helpt je verder met IT. Altijd en overal.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Customer Service
Customer Service Klantenservice
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Barracuda Essentials Suite

Download onze gratis whitepaper over Barracuda Essentials Suite voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte