Een robuuste IT-architectuur is inmiddels onmisbaar. De constant toenemende hoeveelheid gegevens in combinatie met voortdurend veranderende bedreigingen, zorgen ervoor dat je als organisatie proactief je IT-omgeving moet optimaliseren. Dat zorgt niet alleen voor meer efficiëntie in de dagelijkse werkzaamheden, maar stelt je ook in staat om sneller in te spelen op de kansen in de al zo dynamische markt. Lees wat je hiervoor nodig hebt en de voordelen van een krachtige IT-infrastructuur.

Compute (rekenkracht)

Compute verwijst naar de verwerkingskracht die nodig is om applicaties te draaien, gegevens te analyseren en diensten binnen een IT-omgeving te leveren. Het spectrum van compute-opties omvat fysieke servers in een on-premises datacenter, virtuele machines in een cloudomgeving, of een hybride mix van beide. Voor organisaties betekent dit de mogelijkheid om efficiënt verschillende bedrijfskritische applicaties te draaien, nieuwe diensten snel te implementeren, en operationele flexibiliteit te verhogen door middel van schaalbaarheid en resource management.

 

Storage (opslag)

Storage omvat alle technologieën en oplossingen die worden gebruikt voor het opslaan, ophalen en beschermen van data. Dit kan variëren van traditionele opslagmedia zoals harde schijven en tape drives tot meer geavanceerde oplossingen zoals Storage Area Networks (SAN), Network Attached Storage (NAS) en cloudgebaseerde opslagdiensten. Voor organisaties is een robuuste opslagarchitectuur essentieel om de beschikbaarheid en integriteit van data te waarborgen, de prestaties van applicaties te ondersteunen en te voldoen aan compliance- en herstelvereisten na een noodgeval.

Networking (netwerk)

Networking betreft de infrastructuur, technologieën en het complete spectrum van regels, protocollen en systemen die nodig zijn om communicatie binnen een organisatie en tussen interne en externe netwerken te faciliteren. Denk daarbij aan de implementatie en het beheer van routers, switches, firewalls en load balancers. Een sterk netwerk zorgt voor ononderbroken zakelijke communicatie, verbetert de samenwerking binnen het bedrijf en zorgt voor een veilige, betrouwbare uitwisseling van informatie over verschillende platforms en locaties. Bovendien speelt networking een cruciale rol in de implementatie van nieuwe technologieën zoals IoT en cloud services, die afhankelijk zijn van robuuste en veilige netwerkverbindingen.

IT architectuur laten uitvoeren? Ontdek de opties bij PCI!

Voordelen robuuste IT-infrastructuur

Door een sterke basis van computing, storage en networking te vestigen, kunnen organisaties een hoge beschikbaarheid van systemen garanderen, wat resulteert in minimale downtime en maximale bedrijfsefficiëntie. Dit vergroot niet alleen de betrouwbaarheid in de ogen van klanten en partners, maar verbetert ook de interne workflows van medewerkers. Bovendien stelt een goed opgezette infrastructuur jouw organisatie in staat om snel te schalen en zich aan te passen aan veranderingen in de markt. Het biedt tevens een goede bescherming tegen cyberdreigingen door geavanceerde beveiligingsprotocollen te integreren. Kortom, een krachtige IT-infrastructuur is niet alleen een ruggengraat voor de huidige operationele behoeften, maar zorgt ook voor een springplank naar innovatie en toekomstige groei.

IT strategie uitwerken voor de komende tijd? PCI helpt!

IT could be closer to home

Het gaat hierbij om de behoefte computing resources dichter bij de locatie van de gegevensbron of eindgebruiker te brengen. Door de verwerking van gegevens naar de “rand” van het netwerk te verplaatsen, waar de gegevens daadwerkelijk worden gegenereerd, vermindert edge computing de latency, verbetert het de responsiviteit en verhoogt het de efficiëntie van dataoverdracht. Dit kan leiden tot betere prestaties voor real-time applicaties en een verhoogde beveiliging doordat gevoelige gegevens lokaal worden verwerkt en opgeslagen. Een bijkomend voordeel is dat het helpt bij het voldoen aan strikte compliance- en regelgevingsvereisten. Dit concept is vooral relevant in sectoren waar snelle besluitvorming en data-integriteit cruciaal zijn, zoals in de gezondheidszorg, productie en IT.

Get IT going on

Om als organisatie operationeel en veerkrachtig te blijven, vooral wanneer je met storingen of crises geconfronteerd wordt, is het van belang om krachtige disaster recovery-plannen op te stellen. Deze plannen zorgen voor een snel herstel van systemen, data en netwerkcapaciteiten na calamiteiten. Daarnaast moeten uitgebreide business continuity plannen geïmplementeerd worden die niet alleen IT-systemen omvatten, maar ook procedures voor medewerkers en noodcommunicatie. Door deze plannen regelmatig te testen en te simuleren, kunnen organisaties de effectiviteit ervan garanderen. De introductie van high availability (HA) architecturen minimaliseert downtime, dankzij redundante systemen en load balancing. Dit alles draagt bij aan het waarborgen van bedrijfscontinuïteit en legt een solide basis voor toekomstige groei en ontwikkeling van de organisatie.

IT is all in the connections

Een solide netwerkinfrastructuur en connectiviteit in de hedendaagse zakelijke omgeving zijn van cruciaal belang. Een goed ontworpen en beheerd netwerk is de basis van elke IT-infrastructuur en stelt bedrijven in staat om te groeien en te schalen naarmate hun behoeften veranderen. Dit omvat alles van de fysieke bekabeling en hardware zoals switches en routers, tot aan geavanceerde draadloze technologieën en software-gedefinieerde netwerken (SDN) die meer flexibiliteit en controle over het netwerkverkeer bieden. Een robuust netwerk zorgt voor betrouwbare, snelle internetconnectiviteit die essentieel is voor effectieve communicatie, verbeterde samenwerking en veilige informatie-uitwisseling over verschillende platforms en locaties heen. Door deze sterke verbindingen kunnen bedrijven niet alleen hun huidige operaties efficiënt uitvoeren, maar ook innovatieve nieuwe diensten ontwikkelen en implementeren. NaaS (networking as a service) toepassen? Ontdek het bij PCI!

 

Informatie opvragen over IT?

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte