Sinds de oprichting in 1930 heeft de Twentsche Kabelfabriek (TKF) zich ontwikkeld van een kabelproducent tot een technologisch toonaangevende leverancier van connectivity-oplossingen. Met een breed portfolio aan kabels, systemen en diensten bieden zij klanten wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen. TKF is een dochteronderneming van TKH Group NV.

Een recent gebouwde en hoogwaardige productiefaciliteit in Lochem is in staat om subsea-kabels te produceren volgens de nieuwste bewezen technologieën. Deze kabels worden toegepast voor windmolens, booreilanden en vastelandverbindingen.

ICT in een productiebedrijf

Goed werkende ICT is bij TKF een structureel punt van aandacht. Toen de tijd rijp was voor een interne efficiencyslag, ging IT Manager Willem van Lochem daarom niet alleen op zoek naar een partij om die vernieuwing te realiseren maar ook naar een strategisch partner om in het traject erna de organisatie te ondersteunen en te begeleiden. De keus viel op PCI.

TKF

Liever geen bullshit bingo

Willem van Lochem licht die keuze als volgt toe: “Bij het kiezen van een nieuwe leverancier weegt de prijs altijd mee. En de lokale aanwezigheid van PCI was zeker een pre. Maar het belangrijkste vond ik hun visie op wat zij met ons voor hadden en hun pragmatische aanpak. Voor mij geen bullshit bingo. Ik hoef geen mooie woorden en gladde praatjes, maar wil dingen opgelost hebben. Eric Ruumpol, onze accountmanager bij PCI toonde zich open en eerlijk. En die eerste indruk heeft absoluut stand gehouden.”

Wat is er veranderd?

PCI vernieuwde de apparatuur in de twee serverruimtes. Beide ruimtes werken onafhankelijk van elkaar, maar mocht er eentje om wat voor reden niet functioneren, dan neemt de andere ruimte het over. Het IT-landschap is bovendien gebouwd in een hybride omgeving. Een deel draait fysiek op locatie bij TKF, een ander deel maakt gebruik van Office 365 via de public cloud van Microsoft. Dat heeft als voordeel dat data niet meer lokaal opgeslagen hoeft te worden en dat een groot deel van de medewerkers al aan het werk kan met alleen een internetverbinding. Die vernieuwing van de ICT-omgeving heeft de performance, beschikbaarheid en veiligheid verbeterd.

Willem van Lochem constateert bovendien grote voordelen aan het werken in de cloud: “De softwarepakketten praten beter met elkaar nu ze in de cloud zitten. Door de bedrijfsprocessen op die manier samen te brengen ontstaat een single source of truth. Versnipperde informatie wordt vervangen door één volledig beeld van de werkelijkheid. Daardoor beschikken we intern over betere stuurinformatie en is er sprake van een betere informatievoorziening richting de klant.”

Laten we eerlijk zijn

Valt er helemaal geen kanttekening te plaatsen bij de dienstverlening van PCI? Willem van Lochem lacht: “Kijk, in ontwikkeltrajecten gaat het om verwachtingsmanagement. Eric en ik hebben daar vooraf goed met elkaar over gesproken. PCI kreeg en krijgt van ons ruimte om mee te groeien op de golven van onze innovatiewensen en TKF groeit mee op de kennis en kunde van PCI. Belangrijker dan een direct antwoord op elke vraag vind ik een hoge mate van betrokkenheid. En die is er. Ze denken mee, informeren naar wat er speelt en weten daarop te anticiperen. Dus ga ik niet naar PCI met de vraag: ‘Ik wil dit hebben en wat kost dat?’ Mijn vraag is: ‘Ik heb een uitdaging en hoe gaan we die aanvliegen?’ Bij hen staat verkoop niet op de eerste plaats, maar gaat het erom een kwestie zo goed mogelijk op te lossen. Dat kenmerkt een goed partnership. Natuurlijk, ondertussen moet de kwaliteit van de dienstverlening wel gewaarborgd zijn. En op menselijk niveau moet het ook goed werken. De engineers van PCI die hier kennis komen brengen, zijn ook qua persoon prettig en mijn werknemers vinden dat ook. Daarom bevalt ons strategisch partnerschap mij tot op de dag van vandaag erg goed.”

Customer Service

Waar kan ik je mee helpen?

Customer Service Klantenservice

Meer vragen?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte