Momenteel is AI een hot topic. En niet zonder reden, want er worden prachtige dingen gedaan met AI waar veel organisaties al van profiteren. Onderzoek naar de toepassingen van AI zijn in volle gang, omdat de mogelijkheden enorm zijn. Juist vanwege die voordelen ziet Sander van der Velden, CCO bij PCI, het als cruciaal voor elk bedrijf om AI te omarmen. Hij deelt zijn inzichten in gesprek met Lucas Martinez, Content Specialist bij PCI.

Een Quick-View is een kort interview. Dit interview is afgenomen door PCI’s Content Specialist, Lucas Martinez Oliver. In gesprek met experts binnen PCI deelt hij korte, leesbare interviews over interessante topics in IT. Onze specialisten geven uitleg over onderwerpen die jou verder kunnen helpen met IT.

Welke kansen zie jij door AI? ‘Ik zie dat organisaties nu meer dan ooit de kans krijgen om te innoveren, waarmee ze hun concurrentiepositie kunnen versterken. Als je AI in jouw organisatie omarmt, ontdekken je medewerkers nieuwe mogelijkheden en kansen’, vertelt Sander. ‘Kijk, bij PCI zien we de toegevoegde waarde van AI bijvoorbeeld in geavanceerde cloudoplossingen. AI is namelijk in staat om 24×7 repeterende handelingen te verrichten op het vlak van BI rapportages, maar bewaakt ook de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van data’, benoemt hij.

Veiligheid in de Cloud
Je benoemt het bewaken van de integriteit en vertrouwelijkheid, maar is dit dan wel echt veilig? ‘Beveiliging is natuurlijk de absolute prioriteit’, benadrukt Sander. ‘Dus een robuuste beveiligingsinfrastructuur is the name of the game. Je moet de juiste cloudoplossing combineren met AI, want dan zorg je voor next-level beveiliging, een verhoogde efficiëntie, en bespaar je zélfs kosten. Wie wil dat nou niet’?

Maar de innovaties blijven doorgaan, gaat deze oplossing dan wel mee met zijn tijd? ‘Natuurlijk wordt de technologie steeds beter, maar een AI-gedreven cloudoplossing zoals we dat nu al kunnen aanbieden, zorgt ervoor dat je jaren door kunt blijven groeien, zonder je zorgen te maken over veiligheid en capaciteit.’

Het is uitdagend en ingewikkeld om bij te blijven met de innovaties binnen IT, maar het is de moeite zeker waard. De voordelen van AI zijn groot, en er is nog veel meer mogelijk. Een goed uitgedachte AI-gedreven cloudstrategie zorgt ervoor dat jij de tools in handen hebt om de concurrentie die dat niet doen te verslaan

Implementatie AI-gedreven cloudoplossing
Hoe zou je zo’n AI-gedreven cloudoplossing moeten implementeren? ‘Nou, ten eerste is het belangrijk dat je blijft optimaliseren. Controleer met regelmaat hoe het verloopt, en maak aanpassingen, zodat je snel in kunt spelen op veranderende eisen en behoeften. Ten tweede is het belangrijk dat je de medewerkers niet uit het oog verliest. Zij moeten ermee gaan werken, dus betrek ze bij het proces en zet de experts binnen jouw organisatie strategisch in om zowel efficiënt als effectief te werk te gaan bij de implementatie. Tot slot is het cruciaal om de veiligheid prioriteit te geven. Bij het inrichten van jouw AI-gedreven cloudoplossing zorg je voor meer vertrouwen en draagkracht wanneer je IT-security serieus neemt, waardoor je verder kunt blijven bouwen aan je organisatie’.

Meer vragen?

De digitalisering van PCI blijft doorgaan, maar die van jouw organisatie natuurlijk ook. Wil je daarover sparren? Je bent van harte welkom om digitaal met ons in contact te komen, dan kijken we samen hoe we je verder kunnen helpen met IT.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte