A-Partners waar we trots op zijn
Deze organisaties gingen je voor

Waar sta je op dit moment?

Als eerste stap heb je een goed overzicht nodig van de IT-infrastructuur waarover jouw organisatie op dit moment beschikt, inclusief het gebruik van de software en bijvoorbeeld potentieel schadelijke schaduw IT. Dit overzicht geeft je een beter inzicht in de risico’s op het vlak van techniek, beveiliging en compliance.

Vraag vrijblijvend advies

Cloud readiness assessment

Veel bedrijven hebben een cloudmigratie of ‘cloud first’ strategie. Is jouw organisatie klaar voor het werken in de cloud? Met het cloud readiness assessment van PCI bekijken we samen wat jouw doelen zijn, hoe je werkt en hoe je IT inzet om deze doelen te behalen. Dit resulteert in een concreet en uitvoerbaar IT advies. Zodat jij verder kan met ondernemen, altijd en overal.

Wat is een Cloud Readiness Assessment?

Een Cloud Readiness Assessment is een belangrijk proces dat organisaties kan helpen om hun IT-infrastructuur en applicaties te analyseren en te bepalen of ze klaar zijn voor migratie naar de cloud. Het proces is ontworpen om de huidige staat van de IT-omgeving van een organisatie te beoordelen en om eventuele problemen of beperkingen te identificeren die moeten worden opgelost voordat een cloudmigratie kan plaatsvinden.

 

Waarom kiezen voor Cloud Readiness Assessment?

Wil jij voor jouw organisatie mogelijke problemen en uitdagingen identificeren die zich kunnen voordoen bij de overstap naar de cloud? Dan is daarvoor een Cloud Readiness Assessment ideaal. Het helpt je bij problemen als beveiligings- en compliance problemen, compatibiliteitsproblemen en prestatieproblemen. Bij een Cloud Readiness Assessment wordt er gekeken naar de huidige IT-infrastructuur van je organisaties, maar ook naar de gebruikte applicaties en gegevens van je organisatie. Dit om te bepalen of ze geschikt zijn voor een migratie naar de cloud.

 

PCI – een Managed Service Provider

Een Cloud Readiness Assessment voor jouw organisatie? Hiervoor kan je terecht bij PCI. PCI is een Managed Service Provider (MSP). Een MSP is een bedrijf dat IT-diensten en -oplossingen beheert en levert aan andere bedrijven. Voor de Cloud Readiness Assessment gaat een ervaren team van IT-professionals van de MSP aan de slag – een team dat is gespecialiseerd in cloudmigratie en Cloud Readiness Assessments.

Een Cloud Readiness Assessment kan helpen om een succesvolle overstap te maken naar de cloud, terwijl de risico’s en uitdagingen tot een minimum worden beperkt. Door te begrijpen wat er nodig is om jouw organisatie klaar te maken voor de cloud, kunnen wij ondersteunen bij het plannen en uitvoeren van een succesvolle cloudmigratie.

 

Hoe verloopt zo’n assessment?

Ben jij geïnteresseerd in het Cloud Readiness Assessment voor jouw organisatie? PCI helpt je verder! Het proces begint eerst bij een intakegesprek waarin je organisatie en doelen en wensen in kaart worden gebracht. Vervolgens voeren we een evaluatie uit op de huidige IT-infrastructuur, applicaties en gegevens. Op basis daarvan wordt er een rapport opgesteld en worden er aanbevelingen gedaan hoe de IT-infrastructuur verder geoptimaliseerd kan worden voor de cloud.

Wat bespreken we?

Identiteit
Identiteit
Applicaties
Applicaties
Digitale bedreigingen
Digitale bedreigingen
De manier waarop mensen werken
De manier waarop mensen werken

Wat is jouw bedrijfsdoel?

Door te praten over jouw doelen als organisatie, is het makkelijker om overzicht te krijgen in de mogelijkheden hoe IT kan ondersteunen in het behalen van deze doelen. Dit is vaak een combinatie van mensen, processen en technologie.

 

Wat houdt het advies in?

Het assessment geeft naast inzicht in doelen, ook een duidelijk beeld van de actuele technische IT inrichting. Met dit inzicht is het mogelijk om te komen tot een degelijk IT advies, dat zo concreet is dat het ook uitvoerbaar is. Denk hierbij aan het gebruik van (hybride)clouddiensten, maar dit kan evengoed het inrichten van IT op locatie zijn.

De voordelen van overstappen naar de cloud

 • Altijd en overal toegang tot je data
 • Profiteer onmiddelijk van nieuwe updates
 • Groep of krimp gemakkelijk naar behoefte
 • Betaal enkel voor wat je daadwerkelijk gebruikt
 • Altijd online, zelfs bij onvoorziene gebeurtenissen
 • Geavanceerde en up-to-date bescherming tegen cyberdreigingen en datalekken
Nieuwsbrief

Combineren met Managed Services?

Wist je dat het ook mogelijk is om de cloudservices te combineren met Managed Services? Managed services houdt in dat je als organisatie je IT-diensten uitbesteedt aan een externe partij die de onderhoud, beheer en monitoring van je IT-infrastructuur uit handen neemt. Ook dit kan heel aantrekkelijk zijn voor organisaties.

Zo hebben wij bij PCI al veel organisaties mogen helpen met de overstap naar de cloud en managed services. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op. Onze specialisten komen graag met jou in contact.

DaaS

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je een vraag stellen, een offerte aanvragen of een afspraak maken met een van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

PCI helpt je verder. Altijd en overal.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Credential Phishing Prevention

PCI IT 4

Download onze gratis whitepaper over Credential Phishing Prevention voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Een Cloud Readiness Assessment is een proces dat wordt uitgevoerd om de geschiktheid en voorbereidheid van een organisatie te beoordelen om over te stappen naar de cloud. Het is een evaluatie die bedrijven helpt te begrijpen welke aspecten van hun IT-infrastructuur en bedrijfsprocessen klaar zijn voor migratie naar de cloud en welke gebieden mogelijk verbetering behoeven.

Tijdens een Cloud Readiness Assessment voert PCI een grondige analyse uit van verschillende aspecten van de organisatie, zoals de huidige IT-infrastructuur, applicaties, gegevensbeheer, beveiliging, naleving van regelgeving en bedrijfsprocessen. Het doel is om een holistisch beeld te krijgen van de mogelijkheden en uitdagingen die gepaard gaan met de overstap naar de cloud. Aan de hand daarvan kan PCI een gedetailleerd rapport opstellen met aanbevelingen en een stappenplan voor de migratie naar de cloud.

Het Cloud Readiness Assessment biedt waardevolle inzichten en helpt organisaties bij het nemen van geïnformeerde beslissingen over hun cloud migratiestrategie. Het stelt hen in staat om potentiële obstakels te identificeren, de benodigde inspanningen en middelen te begrijpen en een gestructureerd pad naar een succesvolle cloud implementatie te volgen.

Hoewel specifieke methoden kunnen variëren, omvat het veelal de volgende stappen:

 • Het verzamelen van relevante informatie over de huidige IT-infrastructuur, applicaties, gegevensbeheer, beveiliging en bedrijfsprocessen.
 • Het beoordelen van de bestaande IT-infrastructuur
 • Het analyseren van de huidige gegevensbeheerpraktijken en -systemen
 • Het evalueren van de beveiligingsmaatregelen en nalevingsvereisten – zo worden eventuele beveiligingsrisico’s geïdentificeerd en aanbevelingen gedaan voor verbeteringen
 • Op basis van de bevindingen van het assessment stelt PCI een gedetailleerd rapport op met aanbevelingen. Hierin worden de huidige staat van de organisatie, mogelijke risico’s en uitdagingen, de voorgestelde cloudarchitectuur en een stappenplan voor de migratie naar de cloud beschreven

Verschillende organisaties kunnen baat hebben bij een Cloud Readiness Assessment, met name organisaties die overwegen om hun IT-infrastructuur en bedrijfsprocessen naar de cloud te migreren. Dit kunnen kleine, middelgrote en grote ondernemingen zijn die streven naar kostenefficiëntie, schaalbaarheid, flexibiliteit, verbeterde beveiliging en betere bedrijfsprestaties. Ongeacht hun omvang of branche.
kunnen profiteren van een ..ongeacht hun omvang of branche. Het helpt hen om een goed geïnformeerde beslissing te nemen over de overstap naar de cloud en een strategie te ontwikkelen die aansluit bij hun specifieke behoeften en doelstellingen.

Ja, net zoals bij elke andere zakelijke beslissing, zijn er ook risico’s verbonden aan de overstap naar de cloud. Het is belangrijk om deze risico’s te begrijpen en passende maatregelen te nemen om ze te beheersen. Enkele potentiële risico’s zijn onder andere beveiligingsrisico’s, afhankelijkheid van de cloudserviceprovider, beschikbaarheid en betrouwbaarheid en kostenbeheersing.

Door middel van de juiste voorbereiding en samenwerking met een betrouwbare MSP zoals PCI, kan een organisatie deze risico’s effectief beheren en de voordelen van de cloud maximaliseren. Het is raadzaam om een Cloud Readiness Assessment uit te voeren om de risico’s te identificeren en passende beveiligings- en beheersmaatregelen te implementeren.

Een Cloud Readiness Assessment biedt verschillende voordelen voor organisaties die overwegen om naar de cloud over te stappen. Enkele belangrijke voordelen zijn:

 • Inzichten in de huidige IT-infrastructuur en zo sterke en zwakke punten te identificeren
 • Een gedetailleerd rapport met aanbevelingen en een stappenplan voor een succesvolle migratie naar de cloud. Het geeft organisaties richting en helpt hen bij het ontwikkelen van een migratiestrategie die aansluit bij hun specifieke behoeften en doelstellingen.
 • Een identificering van potentiële risico’s en uitdagingen, waardoor organisaties passende beveiligingsmaatregelen kunnen implementeren en zo de risico’s effectief worden beheerst.
 • Mogelijke kostenbesparingen
 • Een transparant overzicht van de mogelijkheden, uitdagingen en verwachtingen van de cloudmigratie – wat de communicatie en samenwerking tussen belanghebbenden binnen de organisatie vergemakkelijkt

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte