A-Partners waar we trots op zijn

Minimale disputen en ad hoc acties

De doorlooptijd van de goedkeuring door diverse afdelingen en functionarissen kan op de voet gevolgd worden, zodat de crediteurenafdeling de betalingstermijnen effectief kan bewaken. Daarbij is de kans op het zoekraken van facturen tot een minimum teruggebracht, evenals tijdrovende acties om vragen uit te zoeken. Zo voorkom je kostbare disputen.

Vraag vrijblijvend advies

Digitale factuurverwerking, ook wel factuurmanagement genoemd, geeft je volledige controle over de inkomende factuurstroom. Medewerkers hoeven nooit meer handmatig facturen in te boeken. De kans op invoerfouten wordt hiermee gereduceerd tot het minimale. Alle facturen worden automatisch via een workflow beoordeeld, gearchiveerd en verwerkt in het financiële pakket (AFAS, Exact, Accountview, UNIT4,…). Dat garandeert een uniforme werkwijze in de hele organisatie.

Gestroomlijnde afhandeling inkoopfacturen

Voor het accuraat en zo gunstig mogelijk afhandelen van inkoopfacturen bieden wij solide oplossingen in digitale factuurverwerking. Uitgangspunt is dat de verwerking van inkomende facturen naadloos aansluit op diverse financiële systemen. Met onze oplossing gaat het proces van ontvangst, inboeken en valideren, betaalbaar stellen en betalen veel sneller dan handmatige verwerking. Uit onderzoek (AIIM 2009) blijkt dat je tot 42% tijdswinst kunt boeken. De kosten per factuur worden significant lager, terwijl het inzicht in de factuurstatus en de betaalverplichtingen sterk toeneemt. Het kunnen budgetteren van betalingen biedt meer controle en een beter beheer van de cashflow.

Forse vermindering handmatige invoer

Het handmatig inboeken van grote hoeveelheden facturen is niet alleen arbeidsintensief en tijdrovend, maar ook foutgevoelig. Bij gedigitaliseerde factuurverwerking worden de gewenste gegevens automatisch herkend en identiek overgenomen (via mail of scanner). Eventuele leesfouten worden direct kenbaar gemaakt en de betreffende facturen worden voor handmatige controle aangeboden. Dit levert een hogere betrouwbaarheid op, waarbij het alleen nog in uitzonderingsgevallen nodig is facturen handmatig in te boeken.

De voordelen

  • Facturen raken nooit meer kwijt
  • Beter inzicht en beheer van cashflow
  • Aanzienlijke vermindering van invoerfouten
  • Volledige controle over alle inkomende facturen
  • Snellere verwerking en vermindering van kosten

Schaalbare totaaloplossing

Onze oplossing voor digitale factuurverwerking is schaalbaar in te richten en efficiënt te implementeren. In de cloud, hybride of lokaal op kantoor.

 

Aanpak

Samen met een van onze consultants worden de factuurstromen in kaart gebracht en bekeken welke oplossing het beste bij jouw organisatie past. Zo is het gelijk duidelijk welke voordelen er voor jou te behalen zijn.

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Waar kunnen we je mee helpen?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Print- en Documentstromen

Download onze gratis whitepaper over Print- en Documentstromen voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte