A-Partners waar we trots op zijn
Wie is uw functionaris voor gegevensbescherming?

Wist je dat sinds 25 mei 2018 er een Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing is? Deze nieuwe AVG wet verplicht veel mensen tot het aanstellen van een functionaris voor gegevensbescherming (FG). Dit hoeft niet perse iemand binnen je eigen organisatie te zijn, omdat je de rol van functionaris voor gegevensbescherming tevens kunt uitbesteden. Ook wel FG-as-a-Service genoemd.

Wat is een functionaris gegevensbescherming?

Een functionaris voor gegevensbescherming (FG) is een persoon die verantwoordelijk is voor de naleving van de wetgeving rond gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) binnen een organisatie. Dit betekent dat de FG de verwerking van persoonlijke gegevens moet bewaken, adviseren over de naleving van de wet en samenwerken met de toezichthoudende autoriteiten. FG’s zijn verplicht voor organisaties die veel persoonlijke gegevens verwerken, zoals bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties.

 

De rol van een functionaris gegevensbescherming

Iemand met de rol als functionaris gegevensbescherming zorgt ervoor dat jouw organisatie handelt volgens de wetgeving. De FG is verplicht om zijn kennis op het gebied van privacy op een hoog niveau te houden en beschikbaar te blijven voor de organisatie, de autoriteit persoonsgegevens en betrokkenen die een klacht willen indienen. De FG onthoudt zich van onnodige inmenging in het bedrijfsproces en zorgt voor adequate geheimhouding.

Vrijblijvend contact opnemen

Deze organisaties gingen je voor
Zo helpt FG-as-a-service je verder

De voordelen van een functionaris gegevensbescherming (FG) zijn:

  • Het inhuren van een FG is kostenefficiënt
  • Met een externe FG verminder je het risico op boetes
  • Actuele inzichten en updates zijn gegarandeerd met onze gecertificeerde FG
  • Specialistische kennis waarborgt voortdurende AVG-naleving in je organisatie
  • Actuele inzichten en updates zijn gegarandeerd met onze CDPO-gecertificeerde FG
Start vandaag nog en ervaar de voordelen van FG-as-a-Service
man met laptop

Voor welke organisaties is een FG verplicht?

Een functionaris voor gegevensbescherming (FG) is verplicht voor organisaties die regelmatig en op grote schaal verwerken van persoonsgegevens, zoals bijvoorbeeld bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties. Dit geldt ook voor organisaties waarbij het verwerken van bijzondere persoonsgegevens de core business is, zoals gegevens van kinderen of gegevens met betrekking tot gezondheid. Daarbij geldt het voor organisaties die zich bezighouden met surveillance, controleactiviteiten of de uitoefening van rechterlijke taken.

Vrijblijvend advies vragen

pci cloud

Kies voor FG-as-a-Service met PCI

Kies je voor een interne FG of gaat je voorkeur toch uit naar een externe FG? Kies dan voor FG-as-a-Service van PCI. Onze expert voert de FG uit voor jouw organisatie. Ongeacht het type organisatie waarin je werkzaam bent. Wij helpen je met extra support om te voldoen aan de wetgeving. Bovendien wordt met onze CDPO- gecertificeerde FG de actuele kennis voor je organisatie gewaarborgd.

PCI helpt je verder.

PCI helpt je verder met IT

Je kunt PCI terecht voor meer dan alleen een functionaris voor gegevensbescherming. PCI helpt je met een ideale, moderne werkplek creëren voor iedere medewerker binnen een organisatie. Of het nu gaat om een werkplek reserveren, de juiste veiligheid creëren, een optimale print & scan omgeving of een vergaderruimte inrichten; PCI biedt de juiste IT-oplossing. Dit doen wij voor iedere branche. Dus in welke branche je organisatie ook zit: wij zorgen voor een optimale werkomgeving met een sterke IT-infrastructuur.

PCI zorgt ervoor dat je altijd en overal je werk kunt uitvoeren met de juiste expertise. Wanneer mogen wij jouw organisatie helpen?

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Kom in contact met onze FG expert

Wil je graag een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met een van onze FG experts? Vul dan het formulier in op deze pagina en we nemen contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Voorkomen datalekken naar onbeheerde apparatuur

hci data mobiel green

Download onze gratis whitepaper over het voorkomen van datalekken naar onbeheerde apparatuur voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Door de FG extern te beleggen zorg je er voor dat de onafhankelijkheid van de FG is gewaarborgd. Door het FG toezichtplan wordt er maandelijks een toezichthoudende activiteit uitgevoerd op de compliance met betrekking tot de AVG. Daarnaast fungeert de FG van PCI als kennispartner en dient deze zijn kennis actueel en op peil te houden door het verplicht volgen van trainingen/ cursussen op het gebied van de AVG en overige relevante privacy wetgeving.

Er zijn een aantal voordelen aan het inschakelen van een externe Functionaris Gegevensbescherming (FG) voor een bedrijf of organisatie:

  • Objectiviteit: Een externe FG is onafhankelijk en kan daardoor objectief beoordelen hoe de organisatie haar verplichtingen op het gebied van gegevensbescherming uitvoert.
  • Deskundigheid: Een externe FG heeft de kennis en ervaring om de naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming te waarborgen.
  • Continuïteit: Een externe FG blijft beschikbaar voor de organisatie, ook als er interne veranderingen zijn.
  • Kostenefficiëntie: Het inhuren van een externe FG is meestal kostenefficiënter dan het aannemen van een fulltime FG in dienst.
  • Focus op de kernactiviteiten: Bedrijven en organisaties kunnen zich concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl de FG zorgt voor de naleving van de gegevensbescherming.

Kortom, door het inschakelen van een externe FG kunnen bedrijven en organisaties ervoor zorgen dat ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van gegevensbescherming en de privacy van patiënten en cliënten beschermen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de uitvoering van deze verplichtingen.

Met onze FGaaS-service kunt u elke maand rekenen op ten minste 8 uur ondersteuning van onze ervaren Functionaris Gegevensbescherming. Dit is de minimale tijd die nodig is om onze toezichthoudende activiteiten effectief uit te kunnen voeren. Maar als u meer ondersteuning nodig heeft, geen probleem! Wij passen onze service aan op uw specifieke wensen en zorgen ervoor dat u de juiste ondersteuning krijgt.

Onze tarieven worden in overleg bepaald met onze klanten en onze accountmanager is altijd bereid om samen naar een oplossing te zoeken die het beste aansluit bij uw specifieke situatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte