A-Partners waar we trots op zijn
Deze organisaties gingen je voor
ict-architectuur

Architectuur

De architectuur beschrijft waar IT-componenten binnen een organisatie voor bedoeld zijn, hoe het moet werken en welke relevante processen hierbij gebruikt worden. De IT architectuur ondersteunt de IT strategie en biedt houvast bij belangrijke keuzes en investeringen.

Vraag vrijblijvend advies

Sluit de architectuur aan op jouw ambities

PCI ondersteunt toonaangevende organisaties met het opstellen van een geschikte architectuur die aansluit bij hun IT-strategie. Een solide architectuur, die zorgt voor blijvend resultaat en innoveren tijdens verandering eenvoudiger maakt. Want een goede werkomgeving begint immers bij het hebben van een sterke IT-infrastructuur.

Het belang van een goede IT-architectuur

Voor een optimale IT-omgeving

De IT-architectuur beschrijft waar IT-componenten binnen een organisatie voor bedoeld zijn, hoe het moet werken en welke relevante processen hierbij gebruikt worden. De IT-architectuur ondersteunt de IT-strategie en biedt houvast bij belangrijke keuzes en investeringen. Dit maakt het des te belangrijker voor organisaties om over een goede IT-architectuur te beschikken. Benieuwd naar de beste keuzes voor jouw organisatie op IT-gebied? Wij komen graag met je in gesprek tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

 

Voorkom een complexe IT-omgeving

Veel organisaties lopen tegen de complexiteit van de IT-omgeving aan. Is jouw organisatie daar ook één van? Laat de experts van PCI met je meedenken. Wij helpen door samen te kijken naar onder andere de gebruikte devices, SaaS-applicaties en data, zodat je verder kunt in een veilige, flexibele en beheersbare IT-omgeving.

 

Expert op het gebied van IT

Wij zijn experts op het vlak van ICT-strategie en ICT-architectuur. De juiste IT architectuur geeft een geheel van op elkaar afgestemde onderdelen, die het mogelijk maken om als organisatie effectief te kunnen sturen en veranderen. Bij voorkeur tegen zo laag mogelijk kosten. Dat is wat wij doen. En dat is waar we goed in zijn.

 

De strategie ‘hoe IT in te zetten’ bepaalt de te kiezen architectuur

Dit betekent:

 • Betrouwbare en veilige IT begint bij weten wie je bent en wat je wil
 • Brede (strategische) kennis van IT oplossingen, training en compliancy
 • Totale begeleiding, van architectuur concept tot en met implementatie
 • IT-systemen die zijn afgestemd op jouw eisen en wensen.

 

PCI als jouw strategische IT-partner

Wens jij voor jouw organisatie een sterk IT-architectuur? Of heb je een IT-vraagstuk waar je op dit moment tegenaan loopt? PCI helpt jouw organisatie aan een sterk IT-infrastructuur. Samen zorgen we voor een op maat gemaakte oplossing om de beste werkplek te creëren. Dit doen we voor iedere organisatie, ongeacht de branche waarin je opereert. Start vandaag nog met een sterk fundament bouwen binnen jouw IT met PCI als jouw strategische IT-partner.

Waarom PCI voor een sterke IT-architectuur?

Zo helpt PCI je verder met een goede IT-architectuur bouwen:

 • We worden gewaardeerd om ons kennisniveau en onze ervaring
 • Wij houden er zelf ook niet van om een nummertje te zijn
 • Persoonlijk advies door een van onze IT specialisten
 • Geen mooie praatjes, we doen gewoon wat we zeggen
Dit zijn de voordelen:

 • We worden gewaardeerd om ons kennisniveau en onze ervaring
 • Wij houden er zelf ook niet van om een nummertje te zijn
 • Persoonlijk advies door een van onze IT specialisten
 • Geen mooie praatjes, we doen gewoon wat we zeggen
it pictogram future

PCI helpt je verder met jouw IT

Heeft jouw organisatie te maken met een specifieke IT-uitdaging? Ontdek vandaag nog de opties voor een betrouwbare, veilige IT-omgeving. PCI staat voor je klaar, zodat jij zorgeloos kunt werken in een optimale werksfeer. Onze scala aan IT-oplossingen helpen je vooruit – altijd, overal. Van IT-beveiliging tot printoptimalisatie. Alles gericht op jouw vlotte werkvoortgang.

 

Ook voor audiovisuele en printoplossingen staan wij je bij!

Wist je dat je niet alleen voor een IT-oplossing zoals een cloud server, WaaS of de juiste IT-veiligheid bij PCI terecht kunt? Wij helpen je ook met ieder vraagstuk op het gebied van veilig printen. Van een printer leasen tot aan het gehele print management.

PCI staat klaar om jou te voorzien van de ideale werkomgeving.

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Waar kunnen we je mee helpen?

Heb je een vraag aan ons over IT Architectuur van PCI? Of wil je graag een offerte aanvragen of afspraak maken met één van onze IT-specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Kantoor van de Toekomst

it pictogram future

Download onze gratis whitepaper over Kantoor van de Toekomst voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

IT-architectuur is de blauwdruk van IT-infrastructuur. Het beschrijft hoe verschillende technologische elementen binnen een organisatie met elkaar interageren en samenwerken.

 • Componenten: IT-architectuur omvat zowel hardware (zoals servers en computers) als software (zoals databases en applicaties).
 • Ontwerp: Net zoals een bouwarchitect een gebouw plant, ontwerpt een IT-architect een systeem zodat het efficiënt, schaalbaar en veilig is.
 • Strategie: Een solide IT-architectuur helpt bedrijven hun technologiestrategieën uit te voeren, toekomstige groei te ondersteunen en veranderingen soepel te beheren.

Het begrijpen van jouw IT-architectuur is cruciaal. Het stelt je in staat om technologische investeringen te optimaliseren en ervoor te zorgen dat jouw IT-systemen naadloos samenwerken, waardoor de bedrijfsprestaties worden verbeterd.

Een goede IT-architectuur is de ruggengraat van elke moderne organisatie. Hier zijn enkele redenen waarom het cruciaal is:

 • Efficiëntie: Een goed geplande architectuur optimaliseert bedrijfsprocessen. Dit leidt tot snellere operaties en lagere kosten.
 • Schaalbaarheid: Terwijl jouw organisatie groeit, zorgt een solide IT-architectuur ervoor dat technologie naadloos kan meeschalen, zonder onverwachte uitval of kosten.
 • Veiligheid: Een robuuste IT-architectuur waarborgt de beveiliging van jouw gegevens en beschermt tegen cyberdreigingen.
 • Innovatie: Goed geïntegreerde technologie maakt ruimte voor innovatie, waardoor jouw organisatie voorop blijft lopen.

In essentie zorgt een doordachte IT-architectuur ervoor dat technologie jouw bedrijfsdoelstellingen ondersteunt en niet hindert.

IT-architectuur is meer dan alleen technologie; het is een enabler voor efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen. Hier is hoe:

 • Integratie: Door verschillende systemen naadloos op elkaar aan te sluiten, stroomlijnt IT-architectuur processen en zorgt het voor consistentie in gegevensuitwisseling.
 • Automatisering: Goede IT-architectuur kan repetitieve taken automatiseren, wat leidt tot tijdsbesparing en minimalisering van menselijke fouten.
 • Besluitvorming: Met een solide IT-architectuur kan jouw organisatie gemakkelijker toegang krijgen tot belangrijke gegevens en inzichten, waardoor besluitvorming wordt versneld en verbeterd.
 • Flexibiliteit: Een adaptieve IT-architectuur stelt organisaties in staat om snel te reageren op veranderingen, of het nu gaat om marktdynamiek of nieuwe zakelijke kansen.

Door deze sleutelelementen helpt een goede IT-architectuur niet alleen de technologische infrastructuur te optimaliseren, maar versterkt het ook de kernprocessen van jouw organisatie.

Het doorvoeren van een verbeterde IT-architectuur is een stapsgewijs proces. Hier zijn enkele aanbevolen stappen om jou op weg te helpen:

 • Evaluatie: Start met een grondige evaluatie van jouw huidige IT-infrastructuur. Begrijp wat goed werkt en identificeer gebieden die verbetering behoeven.
 • Definiëren van doelen: Bepaal wat je wil bereiken met een nieuwe architectuur, zoals betere prestaties, grotere veiligheid of meer schaalbaarheid.
 • Consultatie: Overweeg het inhuren van een IT-architect of een gespecialiseerd bureau om jouw behoeften te begrijpen en een op maat gemaakte oplossing voor te stellen.
 • Implementatie: Zodra jij een duidelijk plan hebt, begin dan met de implementatie. Dit kan het upgraden van bestaande systemen, het integreren van nieuwe technologieën of zelfs een volledige IT-revisie omvatten.
 • Training & Monitoring: Zorg ervoor dat jouw team getraind is in de nieuwe systemen en monitor de prestaties. Dit zorgt ervoor dat jij het maximale haalt uit jouw vernieuwde IT-architectuur en eventuele problemen snel kunt aanpakken.

Door deze stappen te volgen, zet je de basis voor een robuuste, efficiënte en toekomstbestendige IT-architectuur die jouw organisatie naar een hoger niveau tilt.

PCI is niet alleen gespecialiseerd in IT-architectuur, maar biedt een breed scala aan IT-oplossingen om aan de diverse behoeften van jouw organisatie te voldoen:

 • Security Services: Bescherming van jouw digitale assets en netwerken tegen cyberdreigingen en het waarborgen van jouw gegevensintegriteit.
 • Managed Services: Uitbesteding en beheer van jouw IT-behoeften, van netwerkbeheer tot software-updates, zodat u zich kunt concentreren op jouw kernactiviteiten.
 • Print Services: Optimalisatie van jouw print- en documentbeheer, wat leidt tot kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen.
 • AV Systeem Integratie: Integratie van audiovisuele systemen, verbetering van jouw vergaderingen, presentaties en andere communicatiebehoeften.
 • IT Systeem Integratie: Naadloze combinatie van verschillende IT-systemen en applicaties voor een coherente en efficiënte infrastructuur.

PCI benadert al deze diensten met een consultatieve aanpak, altijd met het oog op het leveren van de beste waarde voor jouw organisatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte