A-Partners waar we trots op zijn
Deze organisaties gingen je voor
Breng je boodschap over met LED-schermen.

Dynamische content heeft een grote aantrekkingskracht. Als je LED-schermen op de juiste manier inzet, weet je zeker dat jouw boodschap opvalt bij jouw publiek, zowel binnen als buiten. Of jij je nou richt op winkelend publiek, automobilisten of reizigers op stations en luchthavens. Ook zie je steeds vaker LED-schermen ingezet worden als LED-display in onderwijsinstellingen en boardrooms voor duidelijke(re) communicatie en een ultieme beleving.

Wat zijn LED-schermen?

LED-schermen bestaan uit meerdere LED-panelen die opgebouwd zijn uit een groot aantal kleine LED-lampjes met als doel om een hoge kwaliteit beeldweergave te bieden, en zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van professionele AV-toepassingen. Dit maakt LED-schermen ideaal om bewegend beeld weer te geven. Of om te gebruiken voor digitale reclameborden of andere digitale schermen.

 

De populariteit van LED-schermen

LED-schermen zijn populair vanwege hun hoge helderheid, contrastverhouding, energie-efficiëntie, lange levensduur, flexibiliteit, milieuvriendelijkheid, dynamische inhoud en lage onderhoudskosten. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor verschillende toepassingen, van digitale reclameborden tot scoreborden in sportstadions en professionele audiovisuele toepassingen.

 

Verschillende soorten LED-schermen

Wil jij gebruik maken van een LED-scherm? Dan zijn er verschillende soorten LED-schermen waar je uit kunt kiezen, waaronder indoor- en outdoor LED-schermen. Indoor LED-schermen worden voornamelijk binnen gebruikt, zoals voor het weergeven van gedetailleerde afbeeldingen en video’s tijdens presentaties. Waar outdoor LED-schermen juist gebruikt worden voor buiten en bestand zijn tegen elementen als regen en zonlicht. Met name de kijkafstanden zijn bepalend voor het type scherm en de dichtheid van de pixel pitch. Net als de helderheid vanwege inval van daglicht. Ook kun je denken aan andere type LED-schermen, zoals transparantie, flexibele en gebogen LED-schermen.

 

Hoe kies je het juiste LED-scherm?

Het LED-scherm moet in sommige situaties 24/7, dag na dag, jaar in jaar uit, dezelfde prestaties leveren. Je wilt niet dat je te maken krijgt met technologie die faalt of uitvalt. Zo moeten Digitale Billboards die buiten hangen beschermd worden tegen weer en wind. Is een scherm niet ”weatherproof”, dan is de schade soms niet te overzien. Moet het scherm een rol spelen in een tv-uitzending? Dan heb je een exemplaar met een hogere verversingswaarde nodig; anders gaat het beeld op camera flikkeren. Voor een LED-scherm met een hoge refresh rate heb je de juiste componenten nodig. Voor advertising-doeleinden is kleurechtheid belangrijk. Dat betekent dat je kiest voor een kwaliteit ‘lampjes’ met kleuren die minder degraderen.

Kortom, om de juiste keuze te kunnen maken is het van groot belang dat jij je goed laat informeren en adviseren. Laat PCI je daarmee helpen!

Zo helpen LED-schermen verder

Waarom wij zo zeker weten dat we aan de wensen voldoen voor jouw LED-schermen?

 • We hebben meer dan 20 jaar ervaring en expertise en zijn als een van de eerste in Nederland gestart met LED
 • Wij werken voor veel internationale klanten en kunnen met onze teams dan ook pan-Europese projecten aan
 • We beschikken over kennis omtrent het vergunningstraject
 • We leveren een totaalpakket inclusief constructies
 • Ons leaseconcept helpt jou in je business case; we helpen je de investering die gepaard gaat met grootbeeld technologie te financieren
 • We kennen de internationale LED-markt als onze broekzak; onder meer door onze contacten in China zijn we als eerste op de hoogte van de laatste trends
 • Door jaarlijks audits uit te voeren en FAT's,kunnen we onze service en kwaliteit aan jou garanderen
 • verantwoordelijk voor onderhoud (preventief en correctief, hardware en software) én spare materiaal - scheelt op lange termijn veel kosten!
LED Schermen

De voordelen van LED-schermen

Kies je voor LED-schermen, dan profiteer je van het delen van mooie, heldere beelden. Ook zijn LED-schermen flexibel, doordat ze altijd en overal gebruikt kunnen worden én in diverse maten en vormen verkrijgbaar zijn. Dit maakt LED-schermen geschikt voor verschillende doeleinden, van reclameborden en video conferencing tot concerten en stadions. Ideaal voor iedere gelegenheid dus. Wanneer kies jij voor een LED-scherm voor jouw organisatie?

De LED-schermen van PCI

Ben jij op zoek naar LED-schermen? PCI helpt je de juiste LED-schermen te kiezen. Wij helpen je de ultieme beleving te geven van jouw beelden met onze schermen – voorzien van de hoogste kwaliteit. En daar blijft het niet bij. Ook helpen wij je met de montage en de support indien er iets aan de hand is met je LED-scherm. Dat is de service die je van PCI kunt verwachten. PCI helpt je altijd en overal met het realiseren van de ideale vergaderruimte en moderne werkplek. Maar bovenal natuurlijk: het optimaal overbrengen van jouw boodschap via beelden op LED-schermen.

Regel jouw LED-schermen bij PCI

Voordat we je een offerte sturen, gaan we liever eerst met je in gesprek. Zo komen we er samen achter wat de beste oplossing is voor jouw situatie, uiteraard binnen jouw budget. Want wij zijn méér dan leveranciers van techniek; wij willen ook en vooral dat een scherm precies dát doet waaraan jij behoefte hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze LED-schermen.

PCI helpt je verder met IT

Je kunt PCI terecht voor meer dan alleen LED-schermen. PCI helpt je met een ideale, moderne werkplek creëren voor iedere medewerker binnen een organisatie. Of het nu gaat om een werkplek reserveren, de juiste veiligheid creëren, een optimale print & scan omgeving of een vergaderruimte inrichten; PCI biedt de juiste oplossing. En dat voor iedere branche. Wij zorgen voor een optimale werkomgeving met een sterke IT-infrastructuur.

bijenhotel a2 led scherm

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Kunnen wij je verder helpen?

Wil jij binnen je organisatie gebruik maken van LED-schermen en ben je benieuwd hoe PCI je daarbij kan helpen? Of ben je benieuwd naar de beste mogelijkheden voor jouw organisatie? Vraag vrijblijvend advies aan een van onze specialisten of vraag een offerte op maat aan. Onze specialisten denken mee met een passende oplossing voor jouw organisatie.

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

PCI helpt je verder. Altijd en overal.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Kantoor van de Toekomst

Download onze gratis whitepaper over Kantoor van de toekomst voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

LED-schermen bestaan uit meerdere LED-panelen die opgebouwd zijn met lichtgevende diodes (LED’s) als lichtbronnen om een hoge kwaliteit beeldweergave te bieden. Ze zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van professionele AV-toepassingen. LED’s zijn elektronische componenten die licht uitstralen wanneer er een elektrische stroom doorheen gaat. Door honderden of duizenden van deze LED’s samen te voegen, kunnen ze samen een beeld vormen met hoge helderheid en een hoog contrast.

LED-schermen zijn een uitstekende keuze voor toepassingen waar hoge helderheid, energie-efficiëntie, lange levensduur, flexibiliteit, milieuvriendelijkheid, dynamische inhoud en lage onderhoudskosten belangrijk zijn. Of je nu op zoek bent naar digitale reclameborden, scoreborden in sportstadions of professionele audiovisuele toepassingen, LED-schermen bieden een uitstekende beeldkwaliteit en een kosteneffectieve oplossing op de lange termijn.

De kosten voor LED-schermen kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het scherm, de resolutie, de verversingssnelheid, de helderheid en de pixelafstand. Over het algemeen zijn LED-schermen duurder dan andere beeldschermtechnologieën vanwege hun hoge kwaliteit, energie-efficiëntie en duurzaamheid.

LED-schermen werken door het gebruik van lichtgevende diodes (LED’s) als lichtbronnen om beelden te produceren. De LED’s worden achter een semi-transparante laag gemonteerd, die de kleur van het licht bepaalt. Wanneer stroom wordt toegepast op de LED’s, worden ze geactiveerd en produceren ze licht in een specifieke kleur. Bovendien worden LED-schermen vaak geconfigureerd als videowalls, waarbij meerdere schermen worden samengevoegd om één groot scherm te maken. Deze videowalls worden meestal aangestuurd door een videowall controller, die het beeld over de afzonderlijke schermen verdeelt en deze samen combineert om een naadloze videoweergave te creëren.

Het kiezen van het beste merk voor LED-schermen hangt af van verschillende factoren, zoals de toepassing, de grootte van het scherm, de resolutie, de helderheid, de kleurnauwkeurigheid en de betrouwbaarheid. Er zijn verschillende merken die LED-schermen produceren van hoge kwaliteit en elke merk heeft zijn eigen unieke voordelen en eigenschappen.

Het is ook belangrijk om samen te werken met een professionele audiovisuele systeem integrator om je te helpen bij het kiezen van het beste merk en de beste LED-schermconfiguratie voor jouw toepassing. Een AV professional kan je adviseren over de juiste specificaties en configuratie voor jouw specifieke behoeften, rekening houdend met factoren zoals de grootte van het scherm, de locatie en het budget.

 • Advies en planning: PCI biedt deskundig advies en helpt jou bij het plannen van jouw LED-schermproject, inclusief het bepalen van de juiste schermgrootte, resolutie, helderheid en pixelafstand op basis van uw specifieke behoeften.
 • Productselectie en installatie: PCI kan jou helpen bij het selecteren van de beste LED-schermen en de bijbehorende componenten voor jouw toepassing en installeert deze op de meest geschikte locatie.
 • Maatwerk: als jouw toepassing een unieke schermgrootte of vorm vereist, kan PCI een op maat gemaakt LED-scherm configureren dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.
 • Onderhoud en reparatie: PCI biedt ook onderhouds- en reparatiediensten voor jouw LED-scherm om ervoor te zorgen dat het altijd optimaal werkt en een lange levensduur heeft.
 • Training: PCI kan ook training bieden aan jouw medewerkers over het gebruik en onderhoud van jouw LED-scherm, zodat jij het beste uit jouw investering kunt halen.
 • Upgrades en uitbreidingen: Als je jouw LED-scherm in de toekomst wilt upgraden of uitbreiden, kan PCI jou helpen bij het selecteren van de beste opties en deze naadloos integreren in jouw bestaande systeem.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte