Deze organisaties gingen je voor
De oplossing voor jouw cloud

De cloud- en IT oplossingen van PCI zijn gebouwd op het krachtige en solide Microsoft Azure platform. Dit maakt dat je een betrouwbare werkomgeving hebt dat je nooit in de steek zal laten. Het Azure platform geeft je als bedrijf de mogelijkheid om al jouw bedrijfsapplicaties op hetzelfde platform te krijgen. Hiermee creëer je een snelle en beheersbare omgeving waarmee jij klaar bent voor de toekomst.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een cloudplatform dat is ontwikkeld door Microsoft. Als ontwikkelaar kan je jouw applicatie binnen deze cloud laten draaien. Het voordeel hiervan is dat je capaciteit op je eigen servers vrijspeelt en deze voor wat anders kan gebruiken. Daarnaast kan er binnen Microsoft Azure gemakkelijk af- en opgeschaald worden. Heb je dus een stuk meer capaciteit nodig voor jouw applicatie? Dan is dat geen enkel probleem. Mede om deze reden behoort Microsoft Azure tot een van de meest gebruikte cloud services onder ontwikkelaars.

Benieuwd naar meer informatie over Microsoft Azure?

 

Meer informatie

 

Waarom kiezen voor Microsoft Azure?

Waarom Microsoft Azure een populaire keuze is voor een cloud platform onder organisaties? Microsoft Azure is een krachtig en flexibel cloudplatform. Met Azure is het voor organisaties mogelijk snel en veilig applicaties te maken, implementeren en beheren. Hetzelfde geldt voor services. Ook biedt het cloudplatform diverse moderne technologieën waarmee de IT-infrastructuur van je organisatie geoptimaliseerd kan worden. En waarmee de bedrijfsprocessen kunnen verbeteren van je organisatie. Daarnaast heeft Microsoft Azure meer functies waar je als organisatie gebruik van kunt maken. Werken met Microsoft Azure als cloudplatform levert organisaties tevens vele voordelen op, zoals schaalbaarheid, hogere betrouwbaarheid en kostenbesparingen. Hierdoor kun jij ook bij het gebruik van Azure je organisatie laten groeien en transformeren.

 

Ontdek de kracht van Microsoft Azure

Kies je voor een cloud platform? Microsoft Azure biedt de mogelijkheid om de kracht van de cloud te ontdekken. Met Microsoft Azure krijg je toegang tot een uitgebreid scala aan services en tools die je helpen bij het bouwen, implementeren en beheren van je applicaties en infrastructuur. Azure biedt een flexibel en schaalbaar platform dat je in staat stelt om snel te reageren op veranderende zakelijke behoeften. Of je nu een kleine start-up bent of een groot bedrijf, Azure kan worden aangepast aan jouw specifieke vereisten. Je kunt eenvoudig schalen naar behoefte, waardoor je de kosten kunt optimaliseren en alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Microsoft Azure biedt dus een krachtig en veelzijdig cloudplatform waarmee je de volledige potentie van de cloud kunt benutten en kan je helpen om succes te behalen in het tijdperk van digitale transformatie.

 

Welke services biedt Microsoft Azure?

Azure biedt een uitgebreide reeks cloudservices die organisaties kunnen gebruiken om verschillende taken uit te voeren, zoals het opslaan van bestanden, het beheren van databases, het hosten van websites, het uitvoeren van analyses op grote hoeveelheden gegevens en het creëren van virtuele computers. Bovendien biedt Azure mogelijkheden voor het gebruik van Internet of Things-apparaten en kunstmatige intelligentie, bijvoorbeeld voor spraak- of beeldherkenning. Dit alles maakt Azure een waardevolle oplossing voor organisaties die op zoek zijn naar innovatieve en efficiënte manieren om hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

pci cloud

Hoe kies je de juiste Microsoft Azure service?

Ben jij geïnteresseerd om met Microsoft Azure aan de slag te gaan voor jouw organisatie, maar zie jij door de vele diensten en mogelijkheden door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je dit gelukkig niet in je eentje te doen. PCI helpt je graag verder met het kiezen van de juiste Microsoft Azure dienst voor je organisatie. Wij luisteren graag naar je organisatiedoelen en wensen om je van zo passend mogelijk advies te voorzien.

Microsoft Azure cloud voor jouw organisatie

Worden er binnen jouw organisatie intern applicaties ontwikkeld? Dan kan Microsoft Azure een goede tool zijn om dit efficiënter op te pakken. Je zorgt er namelijk voor dat de capaciteit van je eigen systemen minder belast worden, waardoor je deze kan inzetten voor andere activiteiten. Daarnaast ben je met Microsoft Azure altijd klaar voor de toekomst. Of je nu tijdelijk meer serverruimte nodig hebt of juist minder: dit is erg eenvoudig aan te passen omdat het hier om een cloudoplossing gaat.

Ben je toch op zoek naar een ander soort oplossing om meer in de cloud te werken? Geen probleem, daarvoor kan je namelijk ook bij PCI Nederland terecht. Lees bijvoorbeeld meer over onze cloud werkplekken. Hiermee wordt werken in Office 365 erg eenvoudig gemaakt voor jouw organisatie.

Zo helpt Microsoft Azure je verder

Dit zijn de voordelen van Microsoft Azure voor jouw organisatie:

 • De mogelijkheid om de IT-infrastructuur te moderniseren
 • Breed scala aan cloudservices
 • Het ontwikkelen van applicaties en implementeren van AI en machine learning
 • Kostenbesparend
 • Hogere productiviteit
 • Innoveren en groeien met de nieuwste technologieën
 • Voldoen aan de strengste veiligheidsnormen
Start vandaag nog en ervaar de voordelen van Microsoft Azure
pci cloud

PCI helpt je met Microsoft Azure

De overstap maken naar Microsoft Azure? PCI helpt je verder. Wij helpen jou een sterke IT-infrastructuur te bouwen. Dat is immers de basis voor het creëren van een ideale werkomgeving. Bij PCI kun je terecht voor al je vraagstukken op het gebied van je cloud. Zo bieden wij ook cloudoplossingen aan als PCI Cloud Server en een Cloud Readiness Assessment. Laat je informeren wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie.

HP_PREMIUM

Creëer de ideale werkplek voor jouw organisatie

De ideale werkplek creëren? Daarvoor vereist iedere organisatie een persoonlijke aanpak. Iedere organisatie heeft immers te maken met verschillende vraagstukken waar ze tegenaan loopt – zo ook op het gebied van cloud en IT. Wist je dat je naast oplossingen voor de cloud ook bij ons terecht kan voor oplossingen omtrent samenwerken, WaaS, digitale transformatie en meer andere IT-vraagstukken? Kom gerust met jouw IT-vraagstuk. PCI helpt je graag verder.

PCI helpt je verder met IT

PCI helpt je met het creëren van een ideale werkomgeving voor iedere medewerker binnen je organisatie. Of het nou gaat om een veilige werkplek of vergaderruimte, mobiel printen of juist managed services; PCI biedt de juiste IT oplossing. Dit doen wij voor iedere branche, met elk een unieke IT-oplossing. Dus in welke branche je organisatie ook zit: wij zorgen voor jouw werkplek.

man met laptop

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Waar kunnen we je mee helpen?

Heb je een vraag aan ons over de Microsoft Azure oplossing van PCI? Of wil je graag een offerte aanvragen of afspraak maken met één van onze IT-specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Optimaliseer zorg voor clienten met hybrid workspace 365

Download onze gratis whitepaper over Optimaliseer zorg voor clienten met hybrid workspace 365 voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Microsoft Azure is een cloud computing-platform dat wordt aangeboden door Microsoft. Het biedt een uitgebreide reeks cloudservices die organisaties helpen bij het bouwen, implementeren en beheren van applicaties en services via Microsoft’s wereldwijde netwerk van datacenters. Azure maakt het mogelijk om IT-bronnen te creëren en beheren op een flexibele en schaalbare manier. Het stelt organisaties in staat om flexibel resources toe te wijzen, kosten te optimaliseren en te profiteren van de voordelen van cloud computing zonder te investeren in eigen fysieke infrastructuur.

Azure biedt verschillende mogelijkheden om te profiteren van de voordelen van cloud computing, zoals:

 • Schaalbaarheid: Azure biedt de mogelijkheid om IT-bronnen snel op te schalen of af te schalen op basis van de behoeften van een organisatie. Dit maakt dat organisaties snel en flexibel kunnen reageren op de veranderende eisen.
 • Flexibiliteit: Azure ondersteunt een breed scala aan programmeertalen, besturingssystemen en tools. Dit maakt dat ontwikkelaars en IT-teams eenvoudiger kunnen werken met technologie waarmee ze al bekend zijn. Bovendien is het mogelijk om hybride scenario’s te implementeren, waardoor het ook in de cloud kunnen gebruiken.
 • Breed scala aan services: het biedt een uitgebreid aanbod van cloudservices. Denk aan virtuele machines, AI en machine learning.
 • Betrouwbaarheid: met het uitgebreide netwerk van Azure profiteren organisaties bij gebruik van hoge beschikbaarheid.
 • Beveiliging: het voldoet aan de strenge naleving standaarden en staat daarmee sterk als het gaat om de juiste beveiliging.

Microsoft Azure heeft verschillende kenmerken en aspecten waarmee het zich als cloudplatform onderscheidt en zo populair maakt bij veel organisaties. Er zijn een aantal aspecten waarin Azure zich onderscheidt, namelijk de integratie met het Microsoft-ecosysteem, breed scala aan services, hybride mogelijkheden, sterke beveiliging, schaalbaarheid en betrouwbaarheid en de juiste ondersteuning.

Microsoft Azure biedt een breed scala aan cloudservices die organisaties kunnen gebruiken om applicaties te bouwen, implementeren en beheren, gegevens op te slaan en te verwerken, analyses uit te voeren, AI-oplossingen te ontwikkelen en nog veel meer. Enkele belangrijke services die Azure biedt: virtuele machines, Azure App Service, Azure Functions, Machine Learning en nog veel meer.

Azure werkt door gebruik te maken van Microsoft’s wereldwijde netwerk van datacenters om een breed scala aan cloudservices aan te bieden. Zo kunnen gebruikers:

 • resources creëren via de portal
 • de resources beheren en configureren – denk aan het instellen van netwerkregels en beveiligingsinstellingen
 • virtuele machines implementeren en schalen op basis van hun behoeften
 • gebruik maken van services als AI, machine learning, databeheer, IoT, DevOps en meer
 • profiteren van een optimale beveiliging

Het is belangrijk op te merken dat Azure een flexibel platform is dat kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een organisatie. Gebruikers hebben de vrijheid om te kiezen welke services en resources ze willen gebruiken en kunnen Azure aanpassen aan hun specifieke vereisten en workflows.

Azure staat bekend om zijn betrouwbaarheid en biedt verschillende functies en services om de beschikbaarheid en veerkracht van applicaties en gegevens te waarborgen. Wel is het belangrijk op te merken dat hoewel Azure streeft naar een hoge mate van betrouwbaarheid, geen enkel cloudplatform volledige ononderbroken beschikbaarheid kan garanderen. Het is raadzaam om best practices te volgen, zoals het implementeren van redundante architecturen en regelmatige back-ups om extra bescherming en veerkracht te bieden aan applicaties en gegevens die in Azure worden gehost.

Om over te stappen naar Microsoft Azure, zijn er enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Analyseer en beoordeel je huidige IT-infrastructuur, applicaties en gegevens. Zo kun je vaststellen welke specifieke behoeften je hebt en achterhalen welke services en middelen je nodig hebt om dit te kunnen ondersteunen.
 2. Maak een Azure-account aan.
 3. Leer de basisprincipes van Azure en cloud computing om hiermee vertrouwd te raken en een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden.
 4. De volgende stap is om de migratie in te plannen waarin verwerkt staat welke stappen, tijdlijnen en middelen nodig zijn voor de migratie. Dan dient een Proof of Concept (PoC) uitgevoerd te worden om te testen hoe je workloads presteren in Azure.
 5. Is de PoC succesvol, dan is het dan tijd voor de daadwerkelijke migratie.

PCI kan je helpen bij deze stappen – zo sta jij er niet alleen voor bij de migratie.

De kosten van Microsoft Azure zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen services, het gebruiksniveau en de geografische regio. Azure hanteert een pay-as-you-go-model, waarbij je alleen betaalt voor de resources die je daadwerkelijk gebruikt. Wat de exacte kosten zijn, verschilt dus per organisatie.

Door goed te plannen, gebruik te maken van kostenbeheertools en rekening te houden met de verschillende prijsmodellen, kun je de kosten van Azure optimaliseren en je uitgaven beheren volgens je zakelijke behoeften.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte