CS Digital Media is een gerenommeerd mediatechnologiebedrijf, gespecialiseerd in software en creatieve content voor advertentiedoeleinden. De digitale schermen van CS Digital Media verrijken onder meer tankstations en de metronetwerken van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Ze voorzien consumenten van hoogwaardige content en veraangenamen zo de wachttijd tot de tank vol is of tot de eerstvolgende metro zich aandient. Voor de ledwalls langs de 10 kilometer lange Noord/Zuidlijn van Amsterdam pleegde Mark Veenman, Chief Operational Officer van CS Digital Media, een telefoontje met zijn contactpersoon bij PCI.

Eenheid qua beeld en onderhoud

‘Voor ditzelfde metronetwerk hadden we in 2019 al twee 7m2 -schermen aangeschaft via PCI. Die bevallen goed. Ik vind het bovendien prettig dat we eenheid hebben in de schermen, al was het maar vanwege het onderhoud en bij reparaties. En natuurlijk was het prettig dat de klus door dezelfde mensen kon worden uitgevoerd als destijds. Je weet al precies wat je aan elkaar hebt. Het zijn prettige mensen om zakelijk mee te handelen. Als ik bel nemen ze op en als ik iets vraag, dan doen ze het. Ik hou wel van de nuchterheid. Ja is ja en nee is nee.’

De crux? Veiligheidsvoorschriften, richtlijnen en regels

‘We hadden twaalf indoor led-schermen van formaat nodig. Op het Europaplein ging het om één van 7m2, het Rokin moest er drie krijgen plus nog twee van 11,25 m2 bevestigd boven de roltrappen bij beide ingangen. En dan hadden we nog de kathedraal van het Centraal Station: hier zouden twee grote 11,25 m2-schermen plus vier ronde ledwalls in de centrale verdeelhal komen.

Omdat de schermen dicht op het langslopende publiek hangen, is de pixelpitch erg belangrijk. Maar de belangrijkste eis betrof de veiligheidsvoorschriften.

Aantonen dat het goed zit

Neem nou zo’n led-scherm boven de roltrappen. Het lekken van plastic onderdelen bij brand is een absolute no go. En ieder tegeltje moet geborgd worden met een kabeltje, zodat er niet zomaar iets kan vallen. In de markt van ledwalls zijn schermen die voldoen aan de gevraagde hoge brandlasteisen niet makkelijk te vinden.

PCI heeft met brandveiligheidstesten echt moeten aantonen dat het goed zat.’

Beleving

‘Het resultaat is super. Wij zijn erg tevreden met de mooie formaten die we op een bijzondere manier hebben kunnen toepassen en inpassen in de stations. Zo’n ledwall is namelijk nooit precies passend in een ruimte. Op dat moment wordt de afwerking belangrijk. Wij roepen dan tegen PCI: “We willen dit en zo moet het eruit zien.” En dan kijkt er ook nog een architect mee die namens de Gemeente Amsterdam de architectuur van de metrostations bewaakt. Tel daar de constructieve berekeningen van de wand bij op en de veiligheidseisen en je snapt dat het echt maatwerk is. Dus als ik nu door de metvro loop en ik zie de reizigers, maar ook onze adverterende klanten met bewondering naar de schermen kijken, dan ben ik heel verheugd met de kwaliteit en de beleving die we hebben weten neer te zetten.’

Ook benieuwd geworden naar audiovisuele oplossingen voor je organisatie?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

PCI helpt CS Digital verder
met haarscherpe content op ledwalls.

  • van pixelpitch tot schermformaat
  • naleving van veiligheidsvoorschriften
  • ledwalls met hoogwaardige content

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte