FACTO GEO en Geomij zijn twee zusterbedrijven die zich hebben gespecialiseerd in landmeetkunde. Beide organisaties ondersteunen gemeenten, waterschappen, de industrie en tal van commerciële organisaties bij het inwinnen, beheren en beschikbaar stellen van landmeetkundige data. In de praktijk komt dat neer op het vastleggen van eigendomsgrenzen volgens de richtlijnen van het Kadaster, het begeleiden van de bouw door het ontwerp juist te positioneren in de werkelijkheid en het inmeten van de nieuwe situatie. Hierbij wordt een enorme hoeveelheden data verwerkt tot een digitale kaart. Met vijf vestigingen worden dagelijks omvangrijke bestanden heen en weer gestuurd, tekeningen en data gedownload, gewijzigd, geüpload en weer verzonden. Om dat vlekkeloos te laten verlopen zijn onder andere computers nodig met veel (grafische) rekenkracht en een robuuste beveiliging. IT-specialisten Remco van den Noort en Alex Coljee besloten daarom over te stappen op een vereenvoudigde werkwijze en centrale dataopslag. Toen restte alleen nog de vraag: wie schakelen we in om ons daarbij te helpen?

Rekenkracht op lichte pc’s

Remco: ‘Na een kort pitch-traject kozen we voor PCI. Zij hebben de benodigde kennis in huis en we zagen dat er gecertificeerde adviseurs en engineers werken. PCI adviseerde om onze lokale IT-omgeving over te zetten naar centrale servers en voortaan gebruik te maken van VDI, een virtual desktop infrastructure.

Onze CAD-gebruikers zouden dan geen zware pc’s met grote videokaarten meer nodig hebben, maar een lichte laptop kunnen gebruiken. Met een kleine videokaart en een eigen stukje processor beschikken ze dan alsnog over de rekenkracht die nodig is voor de zware tekenpakketten die ze gebruiken.’

Spannend zo’n migratie

De overstap naar VDI was voor de IT-afdeling een logische professionaliseringsslag. ‘We vonden het vooral spannend hoe dit bij de gebruikers zou landen’, vertelt Remco. ‘Er zijn bij zulke transities altijd wat migratiedingetjes en dan zit je wel even met je billen te knijpen. De eerste gebruikers vonden bijvoorbeeld dat de performance trager was dan ze gewend waren. Daar moet je goed naar luisteren: wat is de oorzaak en hoe kunnen we dat oplossen?

PCI heeft in die aanloopfase dus nog wel even zitten finetunen, maar dat is allemaal opgelost. De uitrol van VDI viel precies in coronatijd, waardoor deze oplossing perfect aansloot bij de behoefte van FACTO GEO en Geomij om gemakkelijk vanuit huis te kunnen werken.’

Wat een gemak: beveiliging, endpoints & monitoring 

‘Wat bovendien heel prettig is’, vervolgt Remco, ‘is dat we bij PCI alle aanverwante vragen ook konden neerleggen. Zo hebben we via hen nieuwe firewalls aangekocht die we centraal kunnen beheren. Veranderen we op één plek de instellingen, dan worden die automatisch uitgerold op de andere vestigingen.

PCI heeft ons ook een batterij aan laptops geleverd. Het gemak daarvan is dat als er eentje niet werkt, zij ‘m in huis repareren en daardoor is de laptop veel sneller weer terug bij ons. Zij regelen voor ons de licenties van Microsoft en kijken op de achtergrond mee met wat er op onze servers gebeurt. Ontdekken zij iets ongebruikelijks, dan lossen ze het op. Wij merken daar in principe niks van.

24/7 support

Tot slot maken we gebruik van hun 24-uurs support. Onze landmeters zijn vaak nogal vroeg op de bouwplaats waar een heipaal de grond in moet of een weg uitgezet moet worden. Werkt er iets niet in ons netwerk, dan staat er 24/7 een engineer klaar om het probleem te verhelpen.

En voor ons IT’ers is PCI een hele prettige denktank. Gisteren nog, belde ik hen omdat ik een idee had voor een verandering in de VDI-oplossing. Zij duiken daar dan in. PCI is een goeie club om mee te sparren.’

 

Ook benieuwd geworden naar IT oplossingen voor jouw organisatie?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Opgelost en verder

Wil jij net als FACTO GEO en Geomij ook ‘sparren’ met PCI over jouw ideale IT-omgeving? Dan helpen we je ook verder met o.a.

  • Centrale dataopslag
  • Automatische uitrol op alle vestigingen
  • 24/7 support

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte