“Had oma elke zondag tompouce voor haar kinderen en kleinkinderen, dan zorgen wij voor een tompouce bij de koffietafel. Evenals de schaaltjes met dropjes en pepermunt in de gang, net als bij oma thuis.” Arjan Brinkhorst, manager van crematorium Hart van Berkelland in het Achterhoekse Haarlo vertelt over de persoonlijke, gemoedelijke stijl die hij en zijn team hanteren. Hij is duidelijk geraakt door zijn geliefde vak. Arjan: “Dat afscheid kun je maar één keer doen, dus dat doen wij graag respectvol en aandachtig.”

Laatste afscheid midden in de natuur met prachtige zichtlijnen

“We zijn gevestigd op een prachtige plek, midden in een bosachtige omgeving. De zichtlijn van onze aula is bewust gericht op de natuur. Door een glazen wand achter de kist, komt buiten als het ware naar binnen. Onze bezoekers beleven de seizoenen mee.

Net als het leven, zijn de jaargetijden nooit hetzelfde. Troostend zijn ook de vlinders, konijntjes of eekhoorntjes uit het bos die even komen kijken bij de glazen wand. Vaak op een bijzonder toepasselijk moment, tijdens een ontroerende speech of indrukwekkende voordracht van een speciaal gedicht.”

Persoonlijk afscheid met PCI’s professionele audiovisuele projectie

De ervaring van een persoonlijk afscheid, krijgt een extra mooie invulling door de professionele vertoning van filmpjes en foto’s van de overledene. En omdat de audiovisuele apparaten naadloos samenwerken met de digitale technieken, wordt de muziek, volgens een passend tijdslot synchroon met de beelden afgespeeld.

Arjan en zijn collega Thijs Hartjes verwerkten de led-schermen in fraaie omlijstingen, passend bij de stijl van het interieur, waardoor het geheel oogt als een schilderij, helemaal één met de omringende ruimte. De schermen zijn bovendien te dimmen en daardoor eenvoudig aan te passen aan de sterkte van het omgevingslicht.

Afscheidsdienst meebeleven op afstand met live stream

Arjan is zeer tevreden: “PCI adviseerde ons niet alleen over de mogelijkheden rondom die audiovisuele led-schermen, maar regelde het vervolgens ook tot in de puntjes. De nieuwe schermen zijn naadloos geïntegreerd met de bestaande apparatuur en bediening. Dit creëert een hoge mate van betrouwbaarheid en zeer veel gebruiksgemak.

Datzelfde geldt voor de mogelijkheid om afscheidsdiensten op afstand bij te wonen via live streams. De audio- en video-opnames zijn van hoge kwaliteit. We kunnen daarbij vertrouwen op nul storingen. Het platform is zeer stabiel met een hoge mate van security. Dankzij een extra stroomvoorziening en back-up die stand-by staan, worden tijdelijke stroomuitvallen opgevangen.

Prettige online omgeving voor nabestaanden

‘Nabestaanden kunnen de plechtigheid bovendien vanuit huis 24/7 online samenstellen binnen een zeer gebruiksvriendelijke en beveiligde software-omgeving. Zo kan ook die zus aan de andere kant van het land meedenken met de rest.

Deze online omgeving biedt de mogelijkheid om samen de muziekkeuze te bepalen − er is keus uit meer dan 100.000 muziekstukken met continue updates −, passende foto’s en filmpjes te uploaden, previews te bekijken van de presentatie, het aantal sprekers bepalen, enzovoort.

 

Op maat, ongedwongen en vriendelijk

Hart van Berkelland kiest bewust voor ruimte en rust voor hun gasten, door gemiddeld twee tot drie diensten op één dag te plannen. “Geen standaardwerk hier, maar gelegenheid voor een individueel afscheid in een ongedwongen sfeer, in vriendelijkheid en bescheidenheid.

Die laatste drie kernbegrippen komen ook weer terug in ons partnership met PCI. Onze organisaties passen daarom goed bij elkaar.”

PCI en Hart van Berkelland: met mekaar krijgen we het voor elkaar

Arjan benadrukt nog eens: “In de uitvaartbranche mag niks fout gaan: je hebt maar één kans voor het laatste afscheid. Dus als ik bel met een vraag of probleem, dan moet er gewoon opgenomen worden bij PCI. Dat maken ze al sinds 2011 waar, zo lang we samenwerken.

Over de producten zelf, zoals de nieuwe led-schermen van PCI, zijn we ook meer dan tevreden; ze zijn de investering waard. Onze ondernemingen koesteren een wederzijdse trots: samen gaan we voor het beste resultaat.”

Ook benieuwd geworden naar audiovisuele oplossingen voor je organisatie?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte