Nieuwe laboratoriumorganisatie Dicoon besloot haar IT-activiteiten, in de breedste zin, uit te besteden. In een aanbesteding gaven PCI’s uitgebreide ervaring in en toewijding aan de zorg en de flexibiliteit richting de nog opbouwende organisatie de doorslag voor nieuw partnerschap.

Dicoon is een organisatie van en voor de zorg, ontstaan vanuit een samenwerking van drie ziekenhuizen uit Arnhem, Ede en Nijmegen, om ook in de toekomst de best passende diagnostiek te bieden. Sinds de samenwerking tot stand kwam, brengt Dicoon afzonderlijke laboratoriumdisciplines samen en uniformeert de organisatie haar werkprocessen. De bedoeling van de hele operatie is borging van de kwaliteit en verhoging van efficiency in de keten. Zodat er ook ruimte komt voor vooruitgang.

Kwaliteit en flexibiliteit cruciaal

Bij de oprichting zocht de laboratoriumorganisatie naar een uniforme, nieuwe inrichting van het applicatielandschap met bijbehorende werkplekken en een datacenter. Ook de koppelingen met ziekenhuissoftware en IoT-apparaten van de verschillende laboratoria moesten worden gewaarborgd. De organisatie is nog in opbouw, dus kwaliteit en flexibiliteit voor de toekomst waren daarbij cruciale vereisten. Gezien de jarenlange ervaring in de ‘care’-kant van de zorg, werd PCI geselecteerd om in de aanbesteding mee te dingen.

Al in de eerste gesprekken stelde PCI voor om er met de frisse blik van een greenfield-inrichting naar te kijken: hoe kun je extra voordeel behalen door bij het proces van migreren ook te letten op spin-off mogelijkheden voor vernieuwing? Dat sloeg aan, volgens technisch directeur Jan Swaters. Hij was nauw betrokken bij de eerste gesprekken: “Onze denkrichting viel in goede aarde, waarna we een high-level architectuur ontwierpen, dus op hoofdlijnen hoe je zoiets zou kunnen inrichten. Dit leidde tot een principebesluit om zaken te gaan doen met PCI.”

Van IoT tot NIS2

Door de complexiteit van de opdracht werd besloten om steeds delen van de oplossing in te richten. Om te beginnen legden we de verschillende koppelingen met de drie ziekenhuizen. Tegelijkertijd begonnen we al aan de inrichting van het datacenter terwijl het pand van Dicoon nog gebouwd moest worden. Bij de oplevering daarvan viel alles perfect samen. De nieuwe data-omgeving van de IoT-apparatuur, het plaatsen van de hardware en werkplekken, de inrichting van de security. Swaters: “Als essentieel bedrijf moest Dicoon ook aan de NIS2 voldoen, wat we vanaf het begin van de transitie konden meenemen.” Inmiddels werkt Dicoon met een hypermoderne IT-architectuur die past bij Dicoons missie, visie en strategie, aangevuld met een groeipad voor de langere termijn. Een lekkere ruime jas, zodat Dicoon nog meer stappen kan nemen op de laboratoriummarkt.

PCI is een bekende in de zorgsector. Steeds meer partijen weten PCI te vinden en maken gebruik van onze ervaring. Volgens Eric Ruumpol (accountmanager) is Dicoon een mooi voorbeeld van het vertrouwen dat de zorgsector in PCI heeft. “De organisatie besloot álle IT bij ons neer te leggen. Dat is een eer, maar ook een verstandige keuze; je bouwt zo een fundering waar je nog jaren op verder kunt bouwen.”

De organisatie besloot álle IT bij ons neer te leggen. Dat is een eer, maar ook een verstandige keuze; je bouwt zo een fundering waar je nog jaren op verder kunt bouwen.

Meer vragen?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte