Werk betekent meer dan alleen inkomen ofwel bestaansrecht. Het draagt ook bij aan structuur, saamhorigheid, zingeving, geluk, je nuttig voelen, gezelligheid en persoonlijke ontwikkeling. Meedoen in de maatschappij telt, ook als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt. Belangrijk, vindt ook PCI. Samen met adviesbureau Forque ontwikkelden én leidden ze het uitvoerige proces van systeemovergang voor werkontwikkelbedrijf Ontplooj. Deze uitvoeringsorganisatie voor sociale werkvoorziening ging van een lappendeken van zo’n zes verschillende systemen over naar één efficiënt en doelgericht digitaal systeem. Een flinke stap vooruit.

Ontplooj faciliteert passende werkplek voor iedereen

Bij werkontwikkelbedrijf Ontplooj draait het om de medewerker: het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om zichzelf te ‘ontploojen’. Zodat zij hun weg (terug)vinden naar werk. Ontplooj is het werkontwikkelbedrijf voor Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden en begeleidt mensen naar zo regulier mogelijk werk in samenwerking met werkgevers. Voor mensen die dat (nog) niet kunnen, biedt Ontplooj ontwikkelingsmogelijkheden en passend werk.

ontplooj

Voordelen voor Ontplooj: overzicht, openheid en alles in de Cloud

De kracht van PCI? Multi-disciplinaire IT-toepassingen inzetten en die vervolgens stroomlijnen. Hoe werkt dat in de praktijk voor medewerkers van Ontplooj? Het systeem faciliteert thuiswerken en locatie-onafhankelijk werken. Andere voordelen voor Ontplooj zijn toegenomen overzicht en openheid. Voortaan gaat alles in de Cloud. In de oude situatie was er een lappendeken van zo’n zes systemen en nu hoef je nog maar in één systeem in te loggen. Het digitale dossier is ook vindbaar op één plek, met aangepaste bevoegdheden voor verschillende stafmedewerkers. Verscheidene processen zoals projectmanagement, facturatie, financiën, HR en het cliëntvolgsysteem zijn voortaan helemaal ‘in line’ wat betekent dat ze nu nóg efficiënter werken. Ook belangrijk: Ontplooj bespaart op kosten en beheer, essentieel omdat het hier gaat om overheidsgeld. Dus goed om dat geld doelmatig en meer bewust te besteden.

Open-hart-operatie door experts van Forque, Ontplooj en PCI

De processen rondom ondersteuning van de doelgroep (in dienst bij verschillende gemeenten) gestructureerd krijgen? Laat die uitdaging maar over aan Sybren Westerink van adviesbureau Forque. Met zijn verfrissende, pragmatische aanpak krijgt hij bestuurders, management én personeel uiteindelijk eensgezind achter het project staand. Sybrens adviesbureau Forque opereert op het gebied van financiën, verandering in organisaties, strategie en ICT. Samen met de experts van PCI leidde Sybren een zeer intensieve migratie: “Ik durf het gerust te vergelijken met een spannende open-hart-operatie. Een vergaande organisatie-omslag, waarmee we grondig, maar ook zorgvuldig grote veranderingen hebben doorgevoerd. Zo hebben we ervoor geknokt om de systeemovergang uit te voeren mét behoud van waardevol arbeidskapitaal. Dus de toegewijde staf van Ontplooj behield hun werkplek. Als team kregen we dat voor elkaar.”

Migratieklus binnen een halfjaar geklaard én budget overgehouden!

De bedrijfscultuur van Forque in het Twentse Enter draait om nuchterheid, een no-nonsense instelling. Aan de slag, met de handen in de klei. Sybren: “Die actieve aanpak, met beide voeten op de grond, herken ik ook in PCI’s werkwijze. Daar hou ik van! Mijn collega’s van PCI hebben alles waargemaakt. Ze weten waar ze ’t over hebben en zijn daarnaast goed met mensen. Ik beschouw ze ook echt als collega’s, want met ons diverse team bestaande uit mensen van Forque, PCI, en Ontplooj, vormden we samen een sterke eenheid. Lekker doorpakken is stevig verankerd in onze werkmentaliteit. Als iemand zegt: ‘Dit is onmogelijk!’, dan gaan mijn ogen pas écht glinsteren. Kan niet? Hoezo? Ik ben proactief en bijt-vast. Heerlijk om mijn tanden erin te zetten, doelgericht bezig te zijn. Uiteindelijk hebben we samen de migratieklus binnen een halfjaar geklaard én hielden we zelfs budget over. Kostbaar maatschappelijk geld dat nu kan worden geïnvesteerd in andere belangrijke doelen!”

Meer vragen?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte