Cybercriminelen proberen continu IT-netwerken binnen te dringen en slagen daar regelmatig in. Maar hoe spoor je iets op dat jouw netwerk al is binnengedrongen en hoe schakel je die bedreiging uit? Dat is de basis van de samenwerking tussen PCI en SecureMe2.

Gezamenlijke aanpak

SecureMe2 heeft een cyberwaakhond (lees: cyberalarm) ontwikkeld om de dreiging op te sporen, PCI beschikt over de expertise om dreiging uit te schakelen. Dat er behoefte is aan deze gezamenlijke aanpak is uit de samenwerking al gebleken. Bij een aantal klanten van PCI is het cyberalarm geïnstalleerd en zijn de eerste bedreigingen onderschept. Door de samenwerking te intensiveren gaan PCI en SecureMe2 de cyberweerbaarheid van BV Nederland verder verhogen.

Vrij spel

Jan Swaters, Business unit directeur IT bij PCI: “Cybercriminelen zijn vaak al weken in het netwerk actief, voordat zij toeslaan. Door een cyberalarm te plaatsen worden verdachte bewegingen binnen het netwerk gedetecteerd en kan er direct actie worden ondernomen. De randen van het netwerk zijn tegenwoordig door next gen technologie zeer goed beveiligd, maar toch slagen criminelen erin om netwerken binnen te dringen. Tot op heden hadden zij vrij spel.”

Ontdekken en elimineren

Alexander Zwiep, COO SecureMe2: “Door het partnership met PCI heeft SecureMe2 een professionele organisatie gevonden om samen de Nederlandse markt nog cyberweerbaarder te maken. Door de combinatie van de technologie van SecureMe2 en de kennis en kunde van PCI zijn we gezamenlijk in staat om zeer snel besmettingen te ontdekken, te elimineren en daarmee de negatieve impact voor de klant te minimaliseren. We kijken uit naar een succesvol partnership.”

Cyberalarm

Het cyberalarm bevat 24/7 actieve monitoring op het totale netwerk van de klant. Afwijkend netwerkgedrag kan daardoor snel worden opgespoord en door de experts van PCI worden beoordeeld. Bij dreiging worden vervolgstappen genomen. Hierdoor kan de negatieve impact voor de klant tot het minimum worden beperkt. Voor de klant is dit een goede aanvulling op het Cyber Security Framework om maximale grip op het netwerk te krijgen. Op cyberdreiging heb je geen invloed, wel op de eventuele negatieve impact op het netwerk!

Vragen gekregen naar aanleiding van deze blog?

Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte