In de zoektocht naar manieren om digitale transformatie te ondersteunen, kijken steeds meer bedrijven naar cloudoplossingen. En terecht, want de cloud biedt tal van voordelen, zoals snellere schaalbaarheid en een aantrekkelijker kostenmodel. Een moderne cloudomgeving faciliteert innovatie en stelt bedrijven in staat om te concurreren binnen hun branche. Toch is de cloud niet de perfecte match voor elke onderneming. Zo is het voor sommige bedrijfsprocessen noodzakelijk dat bepaalde apps en data binnen de muren van het bedrijf blijven in een on-premises datacenter. Kun je dan niet profiteren van de voordelen van de cloud? Jawel! Je leest hier waarom hybride cloud dé oplossing is.

De juiste balans voor jouw IT

Toen de cloud aan populariteit begon te winnen, zagen we vaak het idee opduiken om alles er naartoe te verhuizen. De voordelen van de cloud waren duidelijk, maar het viel al snel op dat een cloudomgeving niet de beste oplossing is voor alle workloads. Denk bijvoorbeeld ook aan legacy apps en gevoelige data die je liever binnen je eigen datacenter houdt.

Het duurde dus niet lang voor dat idee vervangen werd door een nieuwe strategie: de juiste workloads onderbrengen in de juiste omgeving. Door bepaalde apps en data te verhuizen naar de cloud en andere in een on-site datacenter te houden, combineer je het beste van beide werelden.

  • Je profiteert van de flexibiliteit van de cloud.
  • De nodige workloads worden makkelijk beveiligd en gecontroleerd in je eigen datacenter.
  • Investeringen in je bestaande IT-infrastructuur gaan niet verloren.
pci cloud

Software-gebaseerd, maar met de nodige hardware

Hybride cloudoplossingen bieden bedrijven de kans om digitale transformatie ten volle te benutten, ook wanneer ze bepaalde workloads liever binnen de muren van hun organisatie houden. De software-gebaseerde omgeving is flexibel, maar dankzij een on-premises datacenter blijven de nodige processen en data in de buurt. Bovendien krijgen legacy applicaties zo ook de tijd om spontaan mee te evolueren.

Natuurlijk is het belangrijk dat je datacenter volledig up-to-date is om het hoogste niveau van veiligheid te bieden. PCI bekijkt daarom samen met jou welke onderdelen van je hardware aan vervanging toe zijn. Dankzij HPE beschik je dan meteen over de nieuwste technologieën, waardoor je data en apps steeds in de veiligste omgeving staan.

Vlot overstappen naar de cloud met PCI

Samen met PCI transformeer je jouw IT eenvoudig naar een hybride cloudomgeving. We brengen samen met jou in kaart welke workloads en data naar PCI Cloud kunnen en welke het beste on-site blijven. Bovendien hoef jij je daarna geen zorgen meer te maken over het beheer. De controle houd je natuurlijk gewoon zelf in handen.

Is jouw onderneming klaar om de overstap naar de cloud te maken? Of zit je nog met vragen? Vul het contactformulier in via de onderstaande link. Onze experts staan voor je klaar!

Customer Service

Waar kunnen we je mee helpen?

Customer Service Klantenservice

Vragen gekregen naar aanleiding van deze blog?

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte