Maak kennis met ultieme eenvoud voor jouw IT-omgevingen
Om de digitale transformatie vorm te geven, maak je gebruik van Big Data en analyses om zo interne workflows, producten en diensten te verbeteren. Op die manier creëer je het vermogen om te concurreren en nieuwe markten aan te boren. Je implementeert recente benaderingen zoals DevOps, maakt gebruik van nieuwe technologieën zoals containers, kubernetes en IoT en implementeert door AI aangestuurde workloads.
Deze evolutie vereist wendbaarheid en het vermogen om snel te reageren op veranderingen in de vraag en nieuwe geïdentificeerde marktkansen. Jouw IT-infrastructuur is dan ook een cruciaal onderdeel geworden in de race naar digitale transformatie.
Maar de behoefte aan een betere wendbaarheid vertaalt zich in zeer specifieke eisen voor jouw IT-infrastructuur. Provisioning, prestaties, beschikbaarheid, schaalbaarheid, configureerbaarheid en functionaliteit hebben allemaal invloed. Bovendien heb je nieuwe storage-architecturen en -technologieën nodig om aan deze eisen te voldoen. Met een hyperconverged infrastructure, afgekort HCI, voorzie je in deze behoeften en verminder je de complexiteit van jouw IT-infrastructuur.
HCI verbetert de compatibiliteit tussen rekenkracht, opslag én netwerk door alles in een silo te plaatsen. De hypervisor verdeelt jouw hardware in virtuele servers, switches en storage. Hierdoor worden het beheer, de implementatie en de schaalbaarheid van al jouw resources gestroomlijnd. Zo krijg je een eenvoudige én efficiëntere IT-infrastructuur. HCI biedt kortweg de mogelijkheid om jouw infrastructuur snel en simpel in te zetten, te beheren en te upgraden.
Voor organisaties met voorspelbare en duidelijk gedefinieerde workloads heeft HCI absoluut waarde toegevoegd. Als de workloads minder voorspelbaar zijn, kan HCI echter minder handig blijken. Compute- en opslagresources kunnen alleen in vaste verhoudingen worden geïmplementeerd als toevoeging van een nieuw HCI-component. En zo moet je bij de toevoeging van extra opslagruimte dus ook extra componenten kopen. Dit betekent dat je eigenlijk moet betalen voor onnodige compute- en netwerkbronnen en mogelijk ook voor dubbele softwarelicenties. Als jouw organisatie compute intensieve workloads draait, kan je hierdoor te veel betalen voor opslag. Naarmate je de omvang van je HCI-configuraties uitbreidt om plaats te bieden aan een bredere set workloads, is dit gebrek aan flexibiliteit een punt van zorg. Omdat je de HCI-ervaring ook wilt doortrekken naar bedrijfskritische apps en gemengde workloads, moet HCI dus meer doen om te voldoen aan de vereiste veerkracht, prestaties en efficiëntie. Het is tijd voor HCI 2.0.
Een hogere beschikbaarheid, snellere prestaties en een flexibele schaalbaarheid. Met deze specificaties is jouw organisatie in staat om activiteiten te vereenvoudigen en flexibeler te worden altijd beschikbaar zijn en optimaal presteren. Bovendien zorgt HCI 2.0 voor een lagere TCO door computing en opslag onafhankelijk van elkaar te schalen. Maar dat zijn niet de enige voordelen!
Met de HCI-automatiseringssoftware zijn jouw IT-beheerders in staat om in minder dan 15 minuten een full stack infrastructuur op
te zetten. De functies bieden een snelle selfservice, inclusief unified management met eenvoudige set-up en auto-discovery. Bovendien kan je met de zogenaamde ‘what if-simulaties’ giswerk elimineren bij het doorvoeren van nieuwe applicaties. En updates? Die gebeuren eenvoudig met één klik: zo blijf je altijd up-to-date.
Door rekenkracht en opslag onafhankelijk van elkaar te schalen, heeft HCI 2.0 een lagere TCO dan traditionele HCI. Ook zijn de instapkosten lager met HCI 2.0, omdat er geen onnodige hardware nodig is om de flexibiliteit te garanderen. De resources die je al hebt worden volledig benut.
HCI 2.0 biedt alle voordelen van een hyperconverged oplossing, maar beschikt over een nog veel hogere vorm van redundantie. Storage- en CPU-capaciteit zijn exponentieel schaalbaar, onafhankelijk van elkaar. Nimble storage is zo redundant dat er drie disks tegelijkertijd defect kunnen raken en het systeem alsnog blijft draaien met behoud van data. De ingebouwde databeveiliging biedt je een frequente back-up en zorgt er – door middel van applicatieconsistente snapshots en geavanceerde replicatie – voor dat je sneller herstelt bij een eventuele security breach.
Een starre IT-infrastructuur leidt tot verspilling en verankert applicaties on-premises of aan de public cloud. Hierdoor worden hybridecloudstrategieën tegengehouden. HCI 2.0 zorgt voor efficiëntie in hybride cloudinfrastructuren. Onafhankelijk schalen van prestaties en capaciteit biedt immers flexibiliteit voor variërende workloads, waardoor ‘overprovisioning’ wordt voorkomen.
Met HCI 2.0 kan je jouw tijd en vaardigheden efficiënter inzetten, omdat het oplossen van problemen wordt overgelaten aan (automatisch) voorspellende analyses en deskundige ondersteuningsdiensten. AI-gebaseerde monitoringtools voorspellen en voorkomen storingen en bieden cross-stack analyses, die de prestaties van applicaties verbeteren en het gebruik van resources optimaliseren.
Met HCI bouwt PCI in samenwerking met HPE met betere prestaties, veerkracht en efficiëntie voort op de eenvoud van een hyperconverged infrastructuur. Met de flexibiliteit om computing en storage onafhankelijk te schalen is er een totaal nieuwe invulling gegeven aan wat HCI kan zijn.
Waar kunnen we je mee helpen?
Wil je een vraag stellen, offerte aanvragen of een afspraak maken met één van onze specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.