A-Partners waar we trots op zijn
Deze organisaties gingen je voor
Colleagues Problem Solving At Computer Together

Samen naar een sterk fundament

De IT Strategie moet naadloos aansluiten op de bedrijfsstrategie. Samen stellen we korte en lange termijn doelen vast, bepalen we de koers en evalueren. Planning en monitoring is namelijk van cruciaal belang voor een optimale IT-omgeving.

Meer informatie

IT strategie om samen tot een fundament te komen voor de toekomst

Bij PCI begrijpen we dat veel ICT-vraagstukken leiderschap, visie, strategie en een stip aan de horizon vereisen. Daarom zijn wij experts op het vlak van ICT-strategie en ICT-architectuur, met diensten die gericht zijn op het verder ontwikkelen van organisaties, zodat ze hun bedrijfsdoelstellingen kunnen behalen en succesvol kunnen groeien. Onze expertise stelt ons in staat om samen met jouw organisatie de juiste koers uit te zetten en te zorgen voor een solide ICT-fundament dat klaar is voor de toekomst.

Kiezen wat niet te doen

Zoals Michael Porter in 1979 al zei: ‘The essence of Strategy is choosing what not to do.’ Wij richten ons op het opstellen van een strategisch meerjaren IT-plan, dat onder andere bestaat uit doelarchitectuur, projectenportfolio & roadmap, budget & financiering en organisatie & governance.

 

De focus voor jouw IT-strategie

Ben jij klaar om een sterke IT-infrastructuur te bouwen en klaar te stomen voor een toekomstbestendig, innovatieve organisatie? PCI helpt je verder met jouw IT-strategie. Samen brengen we jouw organisatie en de daarbij behorende wensen in kaart – op basis daarvan zorgen wij voor een strategisch plan dat hier naadloos op aansluit.

Dit zijn de voordelen van IT Strategie:

Zo helpt een IT strategie jouw organisatie verder:

 • Betrouwbare en veilige IT begint bij weten wie je bent en wat je wilt
 • We zetten samen een duidelijke stip aan de horizon
 • Je weet invloed de wet- en regelgeving op jouw IT hebben
 • Je weet hoe je jouw IT-organisatie en de bijbehorende processen zo effectief mogelijk inricht
Open office DaaS

Prioriteiten stellen met PCI

Zorg samen met PCI voor een strategische IT-aanpak en richt je op het verschil tussen het heden en de toekomst. Een gericht plan met acties en prioriteiten zorgt voor een stabiel IT-fundament in een veilige online omgeving, zodat je zorgeloos door kunt gaan met ondernemen.

 

Wees altijd up-to-date

De wereld om ons heen verandert continu. Het is zaak om een IT strategie te volgen die aansluit bij deze veranderingen. PCI luistert, inventariseert en adviseert in dit proces. Samen brengen wij de actuele en toekomstige situatie in kaart en helpen met een stabiele IT-omgeving.

 

Een sterk IT fundament bouwen met PCI

Wil jij een sterke IT-infrastructuur bouwen voor jouw organisatie? Zie PCI hierin als jouw strategische IT-partner. Voor ieder vraagstuk op IT-gebied hebben wij altijd een passende oplossing. Alles om jouw organisatie te voorzien van optimale IT – en uiteraard een ideale werkomgeving. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

Spreek één van onze specialisten

 

Ook voor print- en audiovisuele oplossingen jouw partner!

Kies PCI als jouw betrouwbare digitale partner voor het optimaliseren van jouw IT-infrastructuur. Ontdek ons uitgebreide aanbod van IT-diensten, audiovisuele middelen, printoplossingen en supplies. Neem vandaag nog contact met ons op en onze deskundige teams staan klaar om jouw organisatie te voorzien van de perfecte werkplek, waar je ook werkt. Laat ons weten waarmee we je kunnen helpen, en wij zorgen voor een snelle follow-up.

Neem contact met ons op

Vul ons contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op om je zo optimaal van dienst te zijn.

1
Vul in en verstuur
2
Bevestigingsmail
3
We nemen contact op

Waar kunnen we je mee helpen?

Heb je een vraag aan ons over IT Strategie van PCI? Of wil je graag een offerte aanvragen of afspraak maken met één van onze IT-specialisten? Vul dan het formulier in op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact met mij op en ik help je graag verder.

Sheila Dear
Sheila Dear PCI Ambassadeur
Terugbelverzoek indienen

Whitepaper over Kantoor van de Toekomst

office

Download onze gratis whitepaper over Kantoor van de toekomst voor waardevolle inzichten. Laat je gegevens achter en ontvang de whitepaper.

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Een IT strategie is een langetermijnplan dat een organisatie helpt om haar IT-middelen, -systemen en -processen op een effectieve en efficiënte manier te gebruiken om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Het is een strategische benadering van het gebruik van informatietechnologie om de bedrijfsprestaties te verbeteren, concurrentievoordeel te behalen en waarde te leveren aan klanten en belanghebbenden.

Het opstellen van een IT strategie is van cruciaal belang omdat het een organisatie in staat stelt om richting te geven aan haar IT-investeringen en initiatieven. Door een goed doordachte IT strategie te hebben, kan een organisatie:

 • De IT-middelen en -investeringen afstemmen op de bedrijfsdoelstellingen
 • De IT-processen en -systemen efficiënter inrichten om kosten te besparen
 • Innovatie bevorderen door te investeren in nieuwe technologieën
 • Concurrentievoordeel behalen door IT op een strategische manier in te zetten
 • Een solide basis leggen voor toekomstige groei en ontwikkeling
PCI komt tot een sterke IT strategie door zich te richten op het begrijpen van de behoeften van de organisatie en het nauw samenwerken met de klant. Ze zijn experts op het gebied van ICT-strategie en ICT-architectuur en bieden diensten aan die gericht zijn op het ontwikkelen van organisaties, zodat ze hun bedrijfsdoelstellingen kunnen behalen en succesvol kunnen groeien. Door te luisteren naar de klant, de huidige situatie en toekomstige doelen in kaart te brengen, kunnen ze een strategisch plan opstellen dat naadloos aansluit bij de specifieke behoeften van de organisatie.

Een IT strategie kan verschillende elementen bevatten, maar meestal omvat het:

 • Doelarchitectuur: De gewenste toekomstige IT-architectuur van de organisatie.
 • Projectenportfolio & roadmap: Een overzicht van de geplande IT-projecten en de volgorde waarin ze worden uitgevoerd.
 • Budget & financiering: De financiële planning en middelen die nodig zijn om de IT-initiatieven te realiseren.
 • Organisatie & governance: De organisatiestructuur en besluitvormingsprocessen met betrekking tot IT.

Om ervoor te zorgen dat je IT-strategie goed aansluit op de specifieke behoeften van jouw organisatie, is het belangrijk om de volgende stappen te nemen:

 • Begrijp de bedrijfsdoelstellingen: Zorg ervoor dat je een diepgaand begrip hebt van de doelstellingen en visie van je organisatie. Een IT-strategie moet deze doelstellingen ondersteunen en mogelijk maken.
 • Werk samen met belanghebbenden: Betrek belangrijke belanghebbenden, zoals het management en de gebruikers, bij het opstellen van de IT-strategie. Luister naar hun behoeften en verwachtingen.
 • Evalueer de huidige IT-situatie: Analyseer de bestaande IT-infrastructuur, processen en systemen om te begrijpen waar verbeteringen nodig zijn en hoe nieuwe technologieën kunnen worden geïntegreerd.
 • Stel realistische doelen: Formuleer concrete en haalbare doelstellingen voor de IT-strategie. Zorg ervoor dat deze meetbaar zijn, zodat je later kunt evalueren of ze worden behaald.
 • Monitor en pas aan: Een IT-strategie moet flexibel zijn en rekening houden met veranderende omstandigheden. Monitor de voortgang regelmatig en pas de strategie aan waar nodig.
 • Zoek professionele hulp: Als je organisatie niet over voldoende interne expertise beschikt, overweeg dan om samen te werken met een IT-adviesbureau, zoals PCI, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van IT-strategieën voor organisaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Inschrijfformulier nieuwsbrief PCI

Ik ben geïnteresseerd in*

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe laat wilt u gebeld worden?
U kunt meerdere tijdslots aangeven.

Contact opnemen
Voorwaarden*
Op de hoogte